Διαχείριση αδέσποτων ζώων

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΛΛΑΣ
ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ Ν.4039/2012

Ο Δήμος Πέλλας σε εφαρμογή του Ν.4039/2012,  το τελευταίο έτος  και μέχρι σήμερα, έχει προβεί σε  στειρώσεις, εμβολιασμούς  και αντιλυσσικούς εμβολιασμούς, αποπαρασιτώσεις και τσιπάρισμα 250 αδέσποτων ζώων, που φέρουν περιλαίμιο με την ένδειξη «ΔΗΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ-ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟ».

Έχει αντιμετωπίσει πάνω από 80 περιστατικά ασθένειας ή ατυχήματος. Έχει προχωρήσει σε 36 υιοθεσίες και έχει δημιουργήσει δίκτυο με 21 ενεργούς  εθελοντές δημότες που συμβάλλουν καθημερινά στη διαχείριση των αδέσποτων, σε συνεργασία και με το Σύλλογο Ζωόφιλων Γιαννιτσών.

Συγχρόνως, συγκρότησε πενταμελή επιτροπή για την παρακολούθηση και εφαρμογή του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς.  Σύναψε συμβάσεις με τρεις (3) ιδιώτες κτηνιάτρους. Έχει συστήσει συνεργείο για τη διαχείριση των αδέσποτων καθημερινά, ολοκληρώνει τον φάκελο προς υποβολή για άδεια ίδρυσης και λειτουργίας Δημοτικού ιατρείου μικρών ζώων και ξεκίνησε τη δημιουργία φακέλου για ίδρυση καταφυγίου μικρών ζώων στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις ΤΑΛΑΜΠΑΣ.

Τέλος τονίζουμε ότι τα αδέσποτα είναι ένα πανελλαδικό φαινόμενο, που δεν αντιμετωπίζεται μόνο με την  προσπάθεια  Δήμων  και ζωόφιλων, αλλά με τη συνεργασία και τη συμβολή όλων μας.

Πληρ:  ΔΗΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ - ΓΡΑΦ. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
            2382352221-6          Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.

 

adespota2

Διαβάστηκε 7151 φορές

Σχετικά άρθρα (βάσει ετικέτας)