Συμμετοχή του Δημάρχου Πέλλας Γρηγόρη Στάμκου σε ημερίδα του ΕΠΠΕΡΑΑ

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 03 Φεβρουαρίου η ημερίδα του ΕΠΠΕΡΑΑ στη Θεσσαλονίκη με θέμα : Προβολή των Έργων του ΕΠΠΕΡΑΑ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Νέες Ευκαιρίες για τις Χρηματοδοτικές Δυνατότητες της Περιφέρειας στην Προγραμματική Περίοδο 2014-2020"

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού ΠΕΚΑ Σταύρου Καλαφάτη ενώ ομιλητής ήταν και ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος.

Συμμετοχή του Δημάρχου Πέλλας Γρηγόρη Στάμκου σε ημερίδα του ΕΠΠΕΡΑΑ

Ο Δήμαρχος παρουσίασε μια σειρά έργων που έχουν ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον - Αειφόρος Ανάπτυξη» του Υπουργείου Περιβάλλοντος  Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην  Κατασκευή Έργων αποχέτευσης Πέλλας – Ν.Πέλλας προϋπολογισμού 8.015.408,79€ στο έργο Αποχέτευση οικισμών Γαλατάδων – Καρυώτισσας και Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Δημοτικής Ενότητας Μεγ. Αλεξάνδρου Δήμου Πέλλας  προϋπολογισμού 11.695.640,00€ και στο έργο Κατασκευή Εσωτερικών και Εξωτερικών δικτύων αποχέτευσης και ΕΕΛ  Δημοτικής Ενότητας Κύρρου προϋπολογισμού 6.005.029,8 €.

Στην εισήγηση του μεταξύ άλλων ανέφερε "Ο Δήμος Πέλλας επιδεικνύει τα τελευταία τρία χρόνια ετοιμότητα και ωριμότητα σε μελέτες, επάρκεια σε διαχείριση και αποτελεσματικότητα στη διεκδίκηση κοινοτικών κονδυλίων. Σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για την αυτοδιοίκηση και τη Χώρα όπου οι κρατικές χρηματοδοτήσεις προς τους Δήμους έχουν μειωθεί κατά περίπου 50%  διεκδικούμε  και απορροφούμε κοινοτικά κονδύλια από  κάθε χρηματοδοτικό πρόγραμμα που μας αφορά. Τa παραπάνω έργα αποχέτευσης εντάσσονται  στο συνολικό σχεδιασμό της σημερινής Δημοτικής Αρχής για την κατασκευή αποχετευτικών δικτύων σε όλες τις περιοχές του Δήμου Πέλλας που στερούνται αποχετευτικών. Προτεραιότητα και  δέσμευση μας η εξεύρεση λύσης σε όλα τα ζητήματα που άπτονται της καθημερινότητας και της αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των δημοτών".

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία
Γραφείο Τύπου

Διαβάστηκε 3923 φορές