Δημιουργία σχολικού λαχανόκηπου στο 11ο Δημοτικό σχολείο Γιαννιτσών

Δημιουργία σχολικού λαχανόκηπου στο 11ο Δημοτικό σχολείο Γιαννιτσών

Ο Παναγιώτης Μανίκης, γεωπόνος- αγρότης- φιλόσοφος, ιδρυτής του Κέντρου Φυσικής Καλλιέργειας στο Κλησοχώρι Έδεσσας, φιλοξενήθηκε, την Τρίτη 18 Μαρτίου, στο 11ο Δημοτικό σχολείο Γιαννιτσών και μίλησε στους μαθητές  για την φυσική καλλιέργεια- σπορά με βόλους, τονίζοντας :

..."Οι μαθητές, μέσω της ενασχόλησης τους με τη σχολική κηπουρική, έρχονται σε άμεση επαφή με τη φύση και αναπτύσσουν βιωματικά τη σχέση τους μαζί της. Επίσης, μαθαίνουν να παράγουν τροφή με φυσικές μεθόδους και πρακτικές που σέβονται το περιβάλλον. Απώτερος σκοπός είναι η κατάκτηση εννοιών όπως η αειφορία, η διατροφική αυτάρκεια καθώς και η καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης. Κοινή πεποίθηση μας είναι ότι η προστασία της φύσης δεν είναι θέμα μόνο γνώσης, είναι ζωή. Είναι το ζωντανό βίωμα μέσα από το οποίο ο μαθητής θα αφομοιώσει τη σχέση του με τη φύση. Ο σχολικός κήπος είναι εφόδιο για τον σημερινό νέο να διαμορφωθεί ως υπεύθυνος και ενεργός πολίτης ικανός να χαρεί και να αξιοποιήσει τη φύση χωρίς να την στερήσει από τις επόμενες γενιές."

Τα παιδιά

Τα παιδιά "έπλασαν" σβόλους από αργιλόχωμα που περιείχαν σπόρους λαχανικών και ζαρζαβατικών και τους φύτευσαν με τον τρόπο που υπέδειξε ο  Παναγιώτης Μανίκης, στο λαχανόκηπο του σχολείου.

Στη συνέχεια έγινε προβολή βίντεο από το Κέντρο Φυσικής Καλλιέργειας και το κτήμα του Παναγιώτη Μανίκη, το οποίο επισκέπτονται άνθρωποι από όλο τον κόσμο, συμμετέχοντας  στις εργασίες και δόθηκε η ευκαιρία στους μαθητές να συζητήσουν με τον προσκεκλημένο τους και να θέσουν τις ερωτήσεις τους.

Στη συνέχεια έγινε προβολή βίντεο από το Κέντρο Φυσικής Καλλιέργειας και το κτήμα του Παναγιώτη Μανίκη, το οποίο επισκέπτονται άνθρωποι από όλο τον κόσμο, συμμετέχοντας  στις εργασίες και δόθηκε η ευκαιρία στους μαθητές να συζητήσουν με τον προσκεκλημένο τους και να θέσουν τις ερωτήσεις τους.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν μαθητές του δημοτικού σχολείου Αμπελειών και το τμήμα γεωπονίας του 1ου ΕΠΑΛ. Οι διευθυντές των σχολείων, Φωτεινή Καγιογλίδου, Νίκος Πομάκης και οι εκπαιδευτικοί των μαθητών συντόνισαν τις ομάδες των παιδιών και βοήθησαν στις εργασίες .

Στην εκδήλωση συμμετείχαν μαθητές του δημοτικού σχολείου Αμπελειών και το τμήμα γεωπονίας του 1ου ΕΠΑΛ. Οι διευθυντές των σχολείων, Φωτεινή Καγιογλίδου, Νίκος Πομάκης και οι εκπαιδευτικοί των μαθητών συντόνισαν τις ομάδες των παιδιών και βοήθησαν στις εργασίες.  

Ο Δήμος Πέλλας ευχαριστεί το κτήμα ΒΙΩΜΑ στην Αριδαία για την προσφορά των βιολογικών σπόρων και φυτών.

Ο Δήμος Πέλλας ευχαριστεί το κτήμα ΒΙΩΜΑ στην Αριδαία για την προσφορά των βιολογικών σπόρων και φυτών.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία
Γραφείο Τύπου

Διαβάστηκε 5896 φορές