Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου 3 Ιουνίου – Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 5 Ιουνίου

Συμμετοχή στις δράσεις της ΚΕΔΕ -6 ΓΙΑ ΕΞΩ-

Το τελευταίο τρίμηνο λόγω της πανδημίας του covid-19, η βαθύτατη υγειονομική κρίση και οι καθηλωτικές συνέπειες της όπως ο περιορισμός της κυκλοφορίας, πέρα από τις αρνητικές επιπτώσεις της, μας ανάγκασε να  θυμηθούμε ξανά πως είναι να ζούμε σε πόλεις ήσυχες, χωρίς αυτοκίνητα και θόρυβο κάτι που για τις νεότερες γενιές είναι τελείως πρωτόγνωρο.

Επαναπροσδιορίσαμε βασικές αξίες και προτεραιότητες της ζωής μας, όπως είναι η οικογένεια, η φιλία, η εργασία, η υγεία, το αίσθημα να νοιάζεσαι για τον γείτονα και τον συνάνθρωπό  σου.

EXI DRASEIS

Στην κοινή μας προσπάθεια για άρση της εσωστρέφειας και επαναφορά στην κανονικότητα, ή ίσως επαναφορά σε μια καινούργια, πιο ανθρώπινη κανονικότητα, ο Δήμος Πέλλας  με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου στις 3 Ιουνίου και την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 5 Ιουνίου, και υιοθετώντας τη δράση της ΚΕΔΕ 6 ΓΙΑ ΕΞΩ, προτείνει ένα εξαήμερο δράσεων ως εξής:

"Με το Ποδήλατο Ομορφαίνω την Ζωή"
Παρασκευή 5 έως Τετάρτη 10 Ιουνίου

Προτείνουμε στα σχολεία, να ενθαρρύνουν τους μαθητές τους να  δημιουργήσουν αφίσα ή να φωτογραφίσουν στιγμές ποδηλατώντας ή ότι σχετικό επιθυμούν και προτείνουν οι ίδιοι.

Οι αφίσες και οι φωτογραφίες που θα επιλεγούν από κάθε σχολείο, συνοδευόμενες από τίτλο, αλλά και το όνομα του μαθητή-φωτογράφου και του σχολείου, θα τυπωθούν σε μπάνερ μεγάλων διαστάσεων ανά σχολείο και θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Δήμου Πέλλας, www.dimospellas.gr  

"Βόλτα στην πόλη με Ποδήλατο"
Τετάρτη 10 Ιουνίου, ώρα 6.00μμ

O Δήμος Πέλλας θα πραγματοποιήσει Ποδηλατοδρομία στα Γιαννιτσά, την Τετάρτη 10 Ιουνίου, ώρα 6μμ.

Η διαδρομή που θα διανυθεί είναι 6.000 μέτρα θυμίζοντάς μας τον αριθμό 6  στον οποίο  στέλναμε sms κατά τη διάρκεια της καραντίνας και έχει ως εξής:   
Πεζόδρομος( πλατεία ΕΠΟΝ) -  Βενιζέλου – Ρήγα Πασχαλούδη- Αγία Παρασκευή- Ειρήνης- Κωνσταντινουπόλεως –Εθν. Αντίστασης – Δημαρχείο( στάση για νερό κ φωτογράφηση στο άγαλμα του Μ.Αλεξάνδρου)-Χατζηδημητρίου - πλατεία Γκόνου Γιώτα – 20ης Οκτωβρίου- Κωνσταντινίδη -Δ.κ Μ.Παπαδοπούλου – Αγ. Γεωργίου( στάση για νερό κ φωτογράφηση στο Ρολοϊ) – Στράντζης έως τέρμα– Βενιζέλου –Πεζόδρομος ( πλατεία ΕΠΟΝ).

Η εκκίνηση θα γίνει στις 6μμ και θα υπάρχει εθελοντική ομάδα ενηλίκων, οι Φίλοι ποδηλασίας Γιαννιτσών καθώς και η Oμάδα Mαραθωνίου Γιαννιτσών με ποδήλατα που θα καθοδηγούν τους συμμετέχοντες. Πρέπει να τονιστεί πως η ποδηλατοδρομία δεν έχει αγωνιστική μορφή και θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Τροχαία Γιαννιτσών.

Στο τέλος της ποδηλατοδρομίας θα κληρωθούν  6  ποδήλατα στους συμμετέχοντες.

Στα σχολεία που θα συμμετέχουν είτε την πρώτη δράση είτε στην ποδηλατοδρομία, θα δοθεί εξοπλισμός ποδηλάτων (κράνη) για να διατεθούν στους μαθητές τους με κλήρωση ή όπου κρίνουν οι εκπαιδευτικοί σε συνεργασία με τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων.

Επίσης στα σχολεία που θα συμμετέχουν και επιθυμούν θα τοποθετηθούν στάσεις ποδηλάτων, συμμετέχοντας έτσι στις δράσεις που προτείνει η ΚΕΔΕ 6 ΓΙΑ ΕΞΩ  και που πρόκειται να υλοποιηθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Καλωσόρισμα κάθε θερινού μήνα με Ποδηλατάδα

Προτείνουμε η "Βόλτα στην πόλη με Ποδήλατο" να επαναληφθεί  την 1η Ιουλίου και την 1η Αυγούστου, σε μια προσπάθεια καθιέρωσης αυτού του εναλλακτικού τρόπου θεώρησης της ζωής.

Πληροφορίες – συμμετοχές : Δώρα Συλλέκτη, Γραφείο Αθλητισμού κ Νέας Γενιάς
τηλ 2382 3 50850 , e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε. .

Από το Γραφείο Τύπου

Διαβάστηκε 1442 φορές