Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σημαντικές επισκέψεις του Δημάρχου Πέλλας Γρηγόρη Στάμκου στα Υπουργεία Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Υγείας και Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

Σειρά επισκέψεων στα Υπουργεία Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Υγείας  και Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόριος  Στάμκος, προκειμένου να τους ενημερώσει για σημαντικά θέματα του Δήμου Πέλλας, που άπτονται της αρμοδιότητάς τους.

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Πέλλας συναντήθηκε με τον Γ. Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Κοκκόρη και ζήτησε να οριστεί το υποκατάστημα ΙΚΑ Γιαννιτσών, ως απονομών συντάξεων, αφού σύμφωνα με επίσημα στοιχεία ο αριθμός των ασφαλισμένων που εξυπηρετούνται από το ΙΚΑ Γιαννιτσών είναι μεγαλύτερος από το 50%  του συνόλου ασφαλισμένων της Π.Ε. Πέλλας. Άλλωστε, η εμπειρία του προσωπικού καθώς και η αρτιότητα των κτιριακών εγκαταστάσεων είναι στοιχεία που συνηγορούν προς την κατεύθυνση του ορισμού του υποκαταστήματος  ΙΚΑ Γιαννιτσών, ως απονομών συντάξεων.

Από την πλευρά του ο Γ. Γραμματέας και οι συνεργάτες του δήλωσαν ότι γνωρίζουν το θέμα και προτίθενται να το επανεξετάσουν και να τον ενημερώσουν  τις επόμενες ημέρες.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόριος Στάμκος, επισκέφθηκε το Διευθυντή του γραφείου του Υπουργού Υγείας κ. Δαβουρλή  και τον ενημέρωσε για τα προβλήματα του  Νοσοκομείου Γιαννιτσών. Ειδικότερα, αναφέρθηκε στο ζήτημα που έχει προκύψει με την αφαίρεση της διοίκησης από το Νοσοκομείο Γιαννιτσών και τα τεράστια προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας αυτού, γεγονός  άλλωστε που αποτυπώνεται και με την αδυναμία αποκατάστασης της βλάβης του μοναδικού αξονικού τομογράφου στο χώρο της δημόσιας υγείας στο Νομό Πέλλας. Επισήμανε επίσης την ανάγκη κάλυψης των κενών ειδικοτήτων, ώστε να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου.

Ο κ. Δαβουρλής δήλωσε για το θέμα της αφαίρεσης της διοίκησης  ότι αναμένεται σύντομα η  απόφαση του Νομικού Συμβουλίου και δεσμεύθηκε να ενημερώσει τον Υπουργό κ. Άδωνι  Γεωργιάδη ώστε να δοθούν άμεσα λύσεις στα υπόλοιπα ζητήματα που έχουν προκύψει στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών.

Με την επίσκεψή του στο γραφείο του Διευθυντή του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Περδίκη, ολοκλήρωσε τον κύκλο των συναντήσεων του ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόριος Στάμκος.  Η συνάντηση αυτή,  ήταν ουσιαστικά η συνέχεια  των επαφών του Δημάρχου το τελευταίο διάστημα με το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης για επείγοντα θέματα που χρήζουν άμεσης  επίλυσης. Ο Δήμαρχος   ενημέρωσε τον κ. Περδίκη για το πρόβλημα της ολοένα αυξανόμενης παραβατικότητας σε σχέση με την μειωμένη αστυνομική δύναμη στην περιοχή του Δήμου Πέλλας, για τις κλοπές των μετασχηματιστών της ΔΕΗ που έχουν κοστίσει πάνω από 3.000.000 ευρώ την τελευταία τριετία, καθώς και για τη φημολογία περί κατάργησης του Αστυνομικού Τμήματος Κρύας Βρύσης και την ανησυχία που έχει προκαλέσει στους δημότες. Ιδιαίτερα τόνισε τη γεωγραφική δυσκολία της περιοχής σε συνάρτηση με την αυξημένη παραβατικότητα καθώς και το γεγονός ότι το συγκεκριμένο αστυνομικό τμήμα στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτήριο και δεν επιβαρύνει οικονομικά την ΕΛ.ΑΣ. «Αναγνωρίζουμε τις ελλείψεις και τις δυσκολίες που υπάρχουν, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μειώνεται το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

Ο κ. Περδίκης ευχαρίστησε το Δήμαρχο Πέλλας για την ενημέρωση και τόνισε ότι προς το παρόν δεν τίθεται θέμα κατάργησης του Α.Τ. Κρύας Βρύσης. Το σύστημα είναι δομημένο σε ένα απαρχαιωμένο οργανόγραμμα το οποίο δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες της σύγχρονης Ελλάδας. Για το λόγο αυτό το Υπουργείο οργανώνει την αλλαγή δομής της Αστυνομίας. Όλες όμως οι ενέργειες της πολιτικής ηγεσίας στοχεύουν στην αποκατάσταση της τάξης, ώστε να ενισχυθεί η ποιότητα ζωής και η  ασφάλεια των πολιτών.

Ευχαριστούμε για την συνεργασία
           ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διαβάστηκε 2546 φορές