Μεγάλο Αφιέρωμα στους Κορυφαίους Ελληνες Συνθέτες

6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012 ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

"Μυθολογία"

Μεγάλο Αφιέρωμα στους Κορυφαίους Ελληνες Συνθέτες

ΜΑΝΟ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ • ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ • ΣΤΑΥΡΟ ΞΑΡΧΑΚΟ
Ερμηνεύει ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΚΚΑΣ με την εννεαμελή Ορχήστρα Ωδών.

Συμμετέχουν :

  • ‘Μικτή Χορωδία Αλεξάνδρειου Δημοτικού Ωδείου’.  
  • ‘Χορωδία Νέων Αλεξάνδρειου Δημοτικού Ωδείου’.
  • ‘Παιδική Χορωδία 2ου Δημοτικού Σχολείου Γιαννιτσών’.

Παίζουν οι μουσικοί :
Γιάννης Φιλιππουπολίτης - Πιάνο, Ακορντεόν  Στάθης Σαββίδης - Μπουζούκι, Τζουράς, Μπαγλαμάς  Κώστας Βέττας - Μπουζούκι, Μαντολίνο Αντώνης Κουμανδράκης - Ακουστική Κιθάρα Απόστολος Τσαρδάκας    - Βιολί, Ακουστική Κιθάρα, Μπαγλαμάς  Μιχάλης Πιπέρκος - Κλαρινέτο, Φλάουτο Σοφία Μαυρογενίδου - Φλάουτο   Κώστας Ματσίγκος    - Μπάσο      Γιάννης Ιωαννίδης - Τύμπανα, Κρουστά.

ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΣΤΕΓΩΝ ΤΗΣ Μ.Κ.Ο. ‘ΚΛΙΜΑΚΑ’.

Στη φορτισμένη χρονική συγκυρία, οι διαχρονικές μελωδίες των κορυφαίων Ελλήνων συνθετών, μπολιασμένες με τους στίχους των μεγάλων ποιητών, φαντάζουν επίκαιρες όσο ποτέ. Το κοινωνικό τραγούδι, με το συνειδησιακό του αποτύπωμα, ενώνει γενεές μέσα από την εκφορά του, καλώντας τον ακροατή να επαναπροσδιορίσει τα κριτήρια της ακρόασης. Μία μουσική παράσταση, εκτός συμβατικών και πρόσκαιρων καλλιτεχνικών προτύπων, βασισμένη στο έργο των δημιουργών που πλάθουν τη νεότερη μυθολογία του τόπου μας. Ενα καλλιτεχνικό γεγονός που τροφοδοτεί τη σκέψη και πυροδοτεί την αισιοδοξία.


Ο Βασίλης Λέκκας με τη βιωματική ερμηνεία του, είναι ο ιδανικότερος εκφραστής των έργων αυτών. Για περισσότερα απο 30 χρόνια ταξιδεύει στον κόσμο, άρρηκτα συνδεδεμένος με το όνομα και το έργο των συνθετών, με στόχο τη μετάδοση του οικουμενικού ρόλου του Ελληνικού λόγου και της μουσικής. Οι εκπληκτικές φωνητικές του δυνατότητες σε συνδυασμό με τη γνώση και την τεχνική κατάρτιση του επιτρέπουν να διευρύνει τα όρια του ερμηνευτή, τραγουδώντας χαρισματικά το ευρύτερο ελληνικό μουσικό τοπίο που περιλαμβάνει το πολύμορφο σύγχρονο, το λαϊκό, το δημοτικό καθώς και το ρεμπέτικο τραγούδι.


Συνοδοιπόροι στο ταξίδι εννέα δεξιοτέχνες μουσικοί που αποτελούν την Ορχήστρα Ωδών, οι οποίοι αποδίδουν με ένταση τη διαχρονική αξία των μελωδιών.

Οπλισμένη με τα συστατικά που συνθέτουν τον σύγχρονο Ελληνικό πολιτισμό, η  Μυθολογία θα περιοδεύσει απ’ άκρη σ’ άκρη, για να ενώσει τις φωνές των ανθρώπων με τη ρίζα της καταγωγής.

Τιμή Εισιτηρίου – Ωρα Εναρξης:  € 15 - 21.00μμ.


Προπώληση Εισιτηρίων / Κρατήσεις Θέσεων :

Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών, Τηλ : 23820 84381
Πληροφορίες
Mars Nova Εταιρία Πολιτισμού : 6944 691668, Πνευματικό Κέντρο Γιανντσών : 23820 84381

Διαβάστηκε 3857 φορές