ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΛΛΑΣ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ

Ένα σημαντικό βήμα για την εξωστρέφεια του Δήμου Πέλλας, πραγματοποιήθηκε με την επίσκεψη του Δημάρχου Γρηγόρη Στάμκου στη Σμύρνη της Τουρκίας. Ο Δήμος Πέλλας, συμμετείχε στην επιχειρηματική αποστολή που οργάνωσε η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, με την πεποίθηση ότι η εξωστρέφεια μπορεί να συμβάλλει στην εκτόνωση της σημερινής οικονομικής κατάστασης.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΛΛΑΣ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ

Κατά τη διήμερη παραμονή του ο Δήμαρχος Πέλλας και σε συνεργασία με στελέχη της ΔΕΘ, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Σμύρνης, το Δήμαρχο της περιοχής και τον Πρόεδρο της Ένωσης Δήμων της παραλιακής ζώνης της Τουρκίας, όπου διαπιστώθηκε η από κοινού διάθεση για συνεργασία και ανάπτυξη ενός μόνιμου διαύλου επικοινωνίας.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΉΤΗΡΙΟΥ ΣΜΥΡΝΗΣ ΕΚΡΕΜ ΝΤΕΜΙΡΤΑΣ

Ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Σμύρνης, περιέγραψε την περιοχή της Πέλλας και έδωσε έμφαση στις οικονομικές και τουριστικές δυνατότητες που μπορούν ν’ αναπτυχθούν μέσα από τη συνεργασία τους. Το Επιμελητήριο Σμύρνης άλλωστε, αποτελεί έναν από τους πιο ισχυρούς οικονομικούς κρίκους στην Τουρκία.

Ανάλογο ήταν το κλίμα και στις συναντήσεις που έγιναν με τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες της Σμύρνης.

Συγκριτικό πλεονέκτημα της Πέλλας, για την προώθηση των σχέσεων αυτών, αποτελεί η μικρή απόσταση που τη χωρίζει από τη Θεσσαλονίκη, η οποία έχει κάνει ήδη βήματα διείσδυσης στην τουρκική αγορά.

«Η εποχή που διανύουμε είναι εξαιρετικά δύσκολη για όλους. Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει κάθε πτυχή της ζωής μας. Η αυτοδιοίκηση οφείλει να αναζητά λύσεις. Εκτιμούμε ότι η εξωστρέφεια, την περίοδο αυτή, είναι το μεγαλύτερο όπλο που μπορούμε να έχουμε. Αυτό επιχειρούμε να κάνουμε ως Δήμος Πέλλας. Και προς την κατεύθυνση αυτή θα συνεχίσουμε με στοχευμένα και συνετά βήματα», δήλωσε ο Δήμαρχος μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του στη Σμύρνη.

Ευχαριστούμε για την συνεργασία
         ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διαβάστηκε 5329 φορές