ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ "Γνωριμία με το δήμο Πέλλας"

Της Ντέπυς Χιωτοπούλου

Τριήμερο γνωριμίας στις ομορφιές του τόπου πραγματοποίησε ο δήμος Πέλλας, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης των Γιαννιτσών (1912 – 2012).

Η εκδρομή πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 21 – Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012, με τη συμμετοχή του δημάρχου Πέλλας Γρηγόρη Στάμκου και των μελών του δημοτικού συμβουλίου.

«Εχουμε πολλές ομορφιές και ενδιαφέρουσα Ιστορία, χρειάζεται όμως να δημιουργήσουμε υποδομές ώστε να προσελκύσουμε κόσμο», επισημαίνει ο δήμαρχος Πέλλας, κ. Στάμκος, συμπληρώνοντας: «Μέσα από αυτήν την προσπάθεια ελπίζουμε να “παρασύρουμε” κάποιους να επενδύσουν σε ξενοδοχειακή μονάδα, διότι αυτήν τη στιγμή μας λείπουν οι κλίνες». Ο δήμαρχος Πέλλας αναφέρθηκε σε αρκετές προτάσεις για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής του δήμου και της τουριστικής πρώθησης, μεταξύ άλλων, η ανάδειξη του εγκαταλελειμμένου οικισμού Κρώμνη και η αξιοποίηση του όρους Πάικο με χάραξη μονοπατιών, η υλοποίηση της προγραμματικής σύμβασης στο Λουδία για τρεις επιπλέον ξύλινους οικίσκους, η ολοκλήρωση του δρόμου παράκαμψης στο τμήμα Παραλίμνη – Μελίσσι και στη συνέχεια το κομμάτι από Χαλκηδόνα μέχρι Γιαννιτσά, η μελέτη για τη διαμόρφωση των μουσουλμανικών μνημείων κ.ά.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου είχαμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε στο πανέμορφο Πάικο και να φτάσουμε μέχρι το υπό κατασκευή καταφύγιο του ΕΟΣ Γιαννιτσών στα 1.305 μ. Σειρά στην ξενάγησή μας είχε ο ποταμός Λουδίας – εκεί όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του Ναυταθλητικού κέντρου, που αποτελούν σημαντικό έργο αθλητικής και τουριστικής υποδομής. Επόμενη στάση οι πηγές Αραβησσού, όαση δροσιάς με πλατάνια, ρυάκια, ξύλινα γεφύρια και αναψυκτήρια. Εκεί, μεταξύ άλλων, λειτουργεί και το αντλιοστάσιο της ΕΥΑΘ, το οποίο τροφοδοτεί με πόσιμο νερό την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο >>

Διαβάστηκε 5042 φορές