Ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος στην τελετή απόδοσης του πολυθάλαμου λαξευτού τάφου Πέλλας στο κοινό

Ο δήμαρχος Πέλλας, κ. Γρηγόρης Στάμκος παρεβρέθηκε στην τελετή του πρώτου ανοίγματος και της απόδοσης του πολυθάλαμου τάφου στο κοινό που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Ιουλίου.

Κατά το χαιρετισμό του μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι "Η προσθήκη του σημαντικού ταφικού μνημείου στα αξιοθέατα της περιοχής ενισχύει το πολιτιστικό και τουριστικό προφίλ της Πέλλας. Παράλληλα, ενδυναμώνει τη σύνδεση του μόνιμου κατοίκου με το ιστορικό παρελθόν την κατανόηση του μεγέθους και της ιστορικής αξίας της αρχαίας πρωτεύουσας".

Συνεχάρη την προϊσταμένη, κα. Ελισάβετ Τσιγαρίδα και το προσωπικό της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας τονίζοντας ότι "Σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς, όπου τα μέσα είναι λιγοστά, πρωτότυπες και σημαντικές δράσεις όπως η έκθεση «Μακεδονικοί Θησαυροί», καθώς και τα αφιερώματα στον έρωτα και το θρήνο προάγουν την έμπνευση και τη δημιουργικότητα των ομάδων και ενισχύουν την προσπάθεια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας και του δήμου Πέλλας για την τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής".

Επίσης, ευχαρίστησε την κα. Μαρία Ακαμάτη, επίτιμη έφορο αρχαιοτήτων και ανασκαφέα του πολυθάλαμου λαξευτού τάφου για την προσφορά της στην εξέλιξη της επιστημονικής έρευνας της Πέλλας.

Από το Γραφείο Τύπου

Διαβάστηκε 2867 φορές