Δήμαρχος Πέλλας: «Συνδράμουμε στην επίλυση του προβλήματος αλλά όχι απεριόριστα και ανεξέλεγκτα»

«Ο δήμος Πέλλας, με τη συνδρομή των στελεχών του και σε συνεργασία με τους κοινωνικούς φορείς που μέχρι σήμερα έχουν δείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες, θα υποστηρίξει το κέντρο υποδοχής που θα φιλοξενήσει πολύ σύντομα αυτούς τους ανθρώπους». Αυτό τόνισε ο δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος στην κοινή συνέντευξη τύπου που παρέθεσε στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης το πρωί της Δευτέρας, στο Δημαρχείο, στα Γιαννιτσά, με τον βουλευτή Πέλλας Γιάννη Σηφάκη για την «προσωρινή εγκατάσταση προσφύγων- μεταναστών στο δήμο Πέλλας».

Ο δήμαρχος ξεκαθάρισε με απόλυτη σαφήνεια ότι «ο δήμος Πέλλας συνδράμει στην επίλυση του προβλήματος αλλά όχι απεριόριστα και ανεξέλεγκτα, συνδράμει στο βαθμό που του αναλογεί και ίσως και πέρα από αυτόν. Γιατί όπως είπε, «το διαπιστώνετε κι εσείς, ότι από τον αρχικό σχεδιασμό για δημιουργία μεγάλων σχημάτων κέντρων υποδοχής, επιπέδου κωμοπόλεων, τώρα περνάμε σε μικρότερα σχήματα». Ενώ κατέστησε σαφές ότι, « ο πρώην βιομηχανικός χώρος που επιλέχθηκε μπορεί να φιλοξενήσει αρκετές εκατοντάδες ανθρώπων, 700 ίσως και 800, αλλά μας ενδιαφέρει κυρίως η πληθυσμιακή σύνθεση αυτού του μεσαίου χωριού που πρόκειται να δημιουργηθεί», προσθέτοντας ότι «υπάρχει μια ανησυχία και καλό θα ήταν να έρθουν εδώ μανάδες με παιδιά, δηλαδή ολόκληρες οικογένειες».

Ο κ. Στάμκος δήλωσε ότι, σε συνεργασία με τον στρατό ο χώρος προετοιμάζεται διαρκώς και καταλλήλως, υπογραμμίζοντας ότι «στην εποχή που ζούμε, των περιορισμένων οικονομικών πόρων και του ανθρώπινου δυναμικού, θα πρέπει να υπάρξει ένας καλός συντονισμός προκειμένου να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε και αυτό τον πληθυσμό, με τις κατάλληλες και απαραίτητες υποδομές, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι επιπλέον υποχρεώσεις που δεν πρέπει να μας βγάλουν από τον προγραμματισμό και δεν πρέπει να απορυθμιστούν οι υπηρεσίες του δήμου μας».

Τέλος, κάνοντας μια μικρή αναδρομή, κατέθεσε επίσης τι έγινε μέχρι σήμερα σχετικά με την επιλογή του χώρου για την προσωρινή εγκατάσταση προσφύγων- μεταναστών, επισημαίνοντας ότι «μέχρι σήμερα ακούστηκαν υπερβολές, κάποιες φορές και ανακρίβειες σχετικά με αυτό το θέμα και ότι μετά τις ατυχείς επιλογές που έγιναν αρχικά και μετά από υπόδειξη πιθανών χώρων, επιλέχθηκε αυτός ο εγκαταλελειμμένος βιομηχανικός χώρος προκειμένου να φιλοξενήσει τους πρόσφυγες- μετανάστες, αποδεικνύοντας εμπράκτως ότι η συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην επιτυχή εφαρμογή των λύσεων για το προσφυγικό ζήτημα, σε συνεργασία πάντα με την Πολιτεία, μπορεί να είναι καθοριστική».

Από το Γραφείο Τύπου

Διαβάστηκε 2281 φορές