Δημοπρασία για την υλοτόμηση αγροτεμαχίου στον Άγιο Λουκά (32403)

6/12/2018
Αριθ. Πρωτ. : 32403

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ
Ο Δήμαρχος Πέλλας

προκηρύσσει φανερή, προφορική, πλειοδοτική δημοπρασία για την υλοτόμηση και την εκποίηση της παραγόμενης ξυλείας σε τμήμα του αριθ. 146 αγροτεμαχίου έκτασης 10 στρεμμάτων της τοπικής κοινότητας Αγίου Λουκά, από την οποία εκτιμάται ότι θα προκύψουν εκατόν πενήντα (150) κυβικά μέτρα ξυλείας.
Η δημοπρασία θα διεξαχθεί στο δημοτικό κατάστημα Γιαννιτσών (δημαρχείο) ενώπιον της επιτροπής διενέργειας δημοπρασιών για την εκποίηση ή εκμίσθωση πραγμάτων του Δήμου Πέλλας την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα από 11:00 π.μ. μέχρι 11:30 π.μ. Σε περίπτωση που δεν παρουσιαστεί κάποιος ενδιαφερόμενος, η δημοπρασία θα επαναληφθεί την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018 στον ίδιο χώρο, την ίδια ώρα.
Ο τελευταίος πλειοδότης υποχρεούται να παρουσιάσει αξιόπιστο εγγυητή, ο οποίος θα υπογράψει τα πρακτικά της δημοπρασίας, ευθυνόμενος αλληλέγγυα και εξ’ ολοκλήρου μαζί με τον πλειοδότη για την εκπλήρωση των όρων της σύμβασης.
Στη δημοπρασία μπορούν να συμμετέχουν φυσικά και νομικά πρόσωπα καθώς και συνεταιρισμοί που δραστηριοποιούνται νόμιμα στο εμπόριο ξυλείας. Κάθε ενδιαφερόμενος για να γίνει δεκτός στη δημοπρασία θα πρέπει αυτοπροσώπως ή με νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο να καταθέσει στην αρμόδια επιτροπή τα παρακάτω δικαιολογητικά :
1)    Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας αν πρόκειται για φυσικό πρόσωπο ή καταστατικού μαζί με πρακτικό Δ.Σ. για την εκπροσώπηση στη δημοπρασία και φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας του νόμιμου εκπροσώπου του αν πρόκειται για νομικό πρόσωπο.
2)    Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 ότι έλαβε γνώση όλων των όρων της διακήρυξης, τους οποίους αποδέχεται πλήρως και ανεπιφύλακτα (για τα νομικά πρόσωπα υποβάλλεται από τον νόμιμο εκπρόσωπό τους).
3)    Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 ότι δεν έχει αποκλειστεί από διαγωνισμούς του δημοσίου (για τα νομικά πρόσωπα υποβάλλεται από τον νόμιμο εκπρόσωπό τους).
4)    Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 του εγγυητή του ότι αποδέχεται την ιδιότητα αυτή για λογαριασμό του ενδιαφερόμενου για την υλοτόμηση και την εκποίηση της ξυλείας.
5)    Αποδεικτικό φορολογικής ενημερότητας του ίδιου και του εγγυητή του, το οποίο θα βρίσκεται σε ισχύ κατά την ημερομηνία διεξαγωγής της δημοπρασίας.
6)    Αποδεικτικό δημοτικής ενημερότητας του ίδιου και του εγγυητή του, το οποίο θα βρίσκεται σε ισχύ κατά την ημερομηνία διεξαγωγής της δημοπρασίας.
7)    Αποδεικτικό ασφαλιστικής ενημερότητας του ασφαλιστικού του φορέα καθώς και για το προσωπικό που απασχολεί, το οποίο θα βρίσκεται σε ισχύ κατά την ημερομηνία διεξαγωγής της δημοπρασίας, αν πρόκειται για επιτηδευματία φυσικό ή νομικό πρόσωπο.
8)    Απόσπασμα ποινικού μητρώου έκδοσης τουλάχιστον του τελευταίου τριμήνου αν πρόκειται για φυσικό πρόσωπο ή των νόμιμων εκπροσώπων αν πρόκειται για νομικό πρόσωπο.
9)    Πιστοποιητικό του οικείου επιμελητηρίου έκδοσης τουλάχιστον του τελευταίου τριμήνου, με το οποίο θα πιστοποιείται η εγγραφή του σε αυτό, αν πρόκειται για επιτηδευματία φυσικό ή νομικό πρόσωπο.
10)    Πιστοποιητικό αρμόδιας δικαστικής ή διοικητικής αρχής, από το οποίο να προκύπτει ότι δεν τελεί υπό πτώχευση, εκκαθάριση, αναγκαστική διαχείριση, πτωχευτικό συμβιβασμό, ή άλλη ανάλογη κατάσταση και επίσης ότι δεν τελεί υπό διαδικασία κήρυξης σε πτώχευση ή έκδοσης απόφασης αναγκαστικής εκκαθάρισης ή αναγκαστικής διαχείρισης ή πτωχευτικού συμβιβασμού ή υπό άλλη ανάλογη διαδικασία, αν πρόκειται για επιτηδευματία φυσικό ή νομικό πρόσωπο.
11)    Εγγυητική επιστολή από οποιαδήποτε αναγνωρισμένη τράπεζα ή γραμμάτιο σύστασης παρακαταθήκης από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, για τη συμμετοχή του ενδιαφερόμενου στη δημοπρασία, ποσού διακοσίων σαράντα εννέα ευρώ (249,00 €), δηλαδή ποσοστό δέκα τοις εκατό (10%) επί του συνολικού τιμήματος, όπως υπολογίζεται σύμφωνα με το ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς.
Το ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς ορίζεται στο ποσό των δύο χιλιάδων τετρακοσίων ενενήντα ευρώ (2.490,00 €) για το σύνολο της εκποιούμενης ποσότητας ξυλείας. Επιπλέον ορίζεται ότι κάθε προσφορά για να γίνει αποδεκτή θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη από την προηγούμενη τουλάχιστον κατά δέκα ευρώ (10,00 €).
Η χρονική διάρκεια της υλοτόμησης ορίζεται σε δύο (2) μήνες από την υπογραφή της οικείας σύμβασης με δυνατότητα παράτασης για έναν (1) επιπλέον μήνα μετά από εμπρόθεσμη υποβολή σχετικού αιτήματος από τον ανάδοχο.
Για τους όρους της δημοπρασίας καθώς και για κάθε άλλη σχετική πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο Τμήμα Εσόδων και Δημοτικής Περιουσίας του Δήμου Πέλλας (πληροφ. : Μήντος Χρήστος, τηλ. : 2382350831, fax : 2382025240, e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε. )..

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΣΤΑΜΚΟΣ

Διαβάστηκε 1670 φορές