Ανοιξιάτικη γιορτή των παιδιών με κέφι, ταλέντο και χορό

Την ανοιξιάτικη γιορτή τους διοργάνωσαν την περασμένη εβδομάδα, σε μια επιτυχημένη εκδήλωση, τα παιδιά του ΚΔΑΠ Γιαννιτσών. Η γιορτή πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο του 3ου δημοτικού παιδικού σταθμού, όπου στεγάζεται το Κέντρο.

Η ζεστή ανοιξιάτικη γιορτή αφιερωμένη ''στην Γιορτή της Μητέρας'', συγκέντρωσε τα βλέμματα των περαστικών, ενώ διασκέδασε γονείς και φίλους του τμήματος που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

Στην γιορτή παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Γρηγόριος Στάμκος, ο οποίος χαιρέτισε την πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών και των παιδιών. Παράλληλα μίλησε για την «σημαντική προσφορά της μητέρας, η οποία», όπως τόνισε, «δεν φθείρεται στο χρόνο αλλά παραμένει ουσιαστική και σπουδαία».

Ξεχωριστή ήταν επίσης η παρουσία της προέδρου της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π. κ. Ερασμίας Λούσπα, η οποία στον χαιρετισμό της αναφέρθηκε «στην αναλλοίωτη ύπαρξη του ρόλου της μητέρας στο χρόνο, αναγνωρισμένη μέσα από γεγονότα και προσωπικότητες». Να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση επίσης παραβρέθηκε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Νίκος Σαμόπουλος.

Το πρόγραμμα της άριστα συντονισμένης εκδήλωσης είχε «άρωμα Ελλάδας». Η εισαγωγή έγινε με την παρουσίαση παραδοσιακών χορών σε δυο τμήματα, μικρών και μεγάλων, με χορούς από διαφορετικές περιοχές της χώρας μας.

Στη συνέχεια το κοινό απόλαυσε τους μικρούς φίλους με το υποκριτικό τους ταλέντο, σε θεατρικά αποσπάσματα της πετυχημένης ελληνικής ταινίας ''Της κακομοίρας'' (ο μπακαλόγατος), η οποία γυρίστηκε το 1963 με πρωταγωνιστή των Κώστα Χατζηχρήστο. Ωστόσο, η απόλαυση της γιορτής κορυφώθηκε, με πρωταγωνιστικές χορογραφίες των παιδιών, από ταινίες του παλιού αξέχαστου ελληνικού κινηματογράφου.

Το προσωπικό δεν παρέλειψε να «αποζημιώσει» συμβολικά τις μητέρες και τους παρευρισκομένους κυρίους για την παρουσία τους, με ένα ''δώρο'' - κατασκευή χαλκού, την οποία ολοκλήρωσαν τα παιδιά στην διάρκεια των προετοιμασιών.

Η εκδήλωση έληξε με αναμνηστικές φωτογραφίες του τμήματος και την άμεση επαφή των γονέων με το προσωπικό, για τις εκ νέου εγγραφές παιδιών, οι οποίες θα ξεκινήσουν εντός Μαϊου και θα ολοκληρωθούν πριν την λήξη του σχολικού έτους.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2382021313, καθημερινά 16.00-20.00.

Διαβάστηκε 3792 φορές