Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΠΑΡΑΜΥΘΟΥΠΟΛΗΣ - ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΠΑΡΑΜΥΘΟΥΠΟΛΗΣ - ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Με το άρμα του Αϊ - Βασίλη και τους φίλους του τα ξωτικά, τους καλλικάντζαρους και τους ήρωες των παραμυθιών, ξεκίνησε η εντυπωσιακή παρέλαση που σηματοδότησε τον παλμό των Χριστουγέννων από την Παρασκευή 01 Δεκεμβρίου και 37 ημέρες στο Δήμο Πέλλας.

Η γιορτινή παρέα με αφετηρία το Δημαρχείο, ξεχύθηκε γεμάτη κέφι και ζωντάνια στην αγορά και στους δρόμους της πόλης, με τη μουσική συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου, που σκορπούσε χριστουγεννιάτικη μελωδία και μαγεία, για να καταλήξει στον πεζόδρομο.

Εκεί, ένα παραμυθένιο χριστουγεννιάτικο χωριό, άνοιξε την αγκαλιά του, στους μικρούς και μεγάλους φίλους για να διασκεδάσουν στο παγοδρόμιο, στο carousel, στο τρενάκι και να απολαύσουν τη μαγεία των εορτών.

Το εορταστικό χρώμα όμως, δυναμώνει από τα χρωματιστά λαμπιόνια των ξύλινων σπιτιών που φιλοξενούν βιβλία, παραδοσιακά προϊόντα, χριστουγεννιάτικα παιχνίδια και στολίδια από επαγγελματίες και εμπόρους της περιοχής μας.

Το σπιτάκι του Αϊ – Βασίλη, για άλλη μια χρονιά, πρωταγωνιστεί στις προτιμήσεις των επισκεπτών, όπου εκατοντάδες λιλιπούτειοι φίλοι του περιμένουν να τον δουν, να του χαρίσουν μια τρυφερή αγκαλιά και φυσικά να ζητήσουν το δώρο τους.

Ξεχωριστή θέση φέτος στην καρδιά των μικρών επισκεπτών κέρδισε ο χώρος του Πολύκεντρου, με τα μεθυστικά αρώματα του ζαχαρόσπιτου, τη ζεστή φωνή του δέντρου που μιλάει στο μαγεμένο δάσος και το express ταχυδρομείο του Βόρειου Πόλου που παραδίδει αυθημερόν τα γράμματα των παιδιών στον Αϊ Βασίλη.

Τέλος, το πιο μαγικό από όλη τη μαγεία της Παραμυθούπολης, είναι πως η δημιουργία της στηρίχθηκε έντονα στον εθελοντισμό, στο ανθρώπινο κεφάλαιο της πόλης, στους πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς που συμμετέχουν ενεργά όλο αυτό το χρονικό διάστημα, με δραστηριότητες συνυφασμένες με τις γιορτινές ημέρες, τα ήθη και τα έθιμα μας.
Άλλωστε, αυτό το μήνυμα έστειλε σε όλους του τόνους και ο Δήμαρχος Πέλλας, Γρηγόριος Στάμκος κατά την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων «ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ», ο οποίος αφού καλωσόρισε τους μικρούς και μεγάλους φίλους στη 2η Παραμυθούπολη μεταξύ άλλων ανέφερε:
«Πρόθεση μας είναι τις επόμενες 37 ημέρες να ξεφύγουμε όλοι μικροί και μεγάλοι από την καθημερινότητα και να αφεθούμε στο υπέροχο χριστουγεννιάτικο σκηνικό. Αυτές οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται όχι μόνο με το μικρότερο δυνατό κόστος αλλά και με πολύ μεράκι και φαντασία.  Γιατί είναι μια γιορτή που για να πετύχει χρειάζεται ανθρώπινο δυναμικό. Αυτό μας το δίνει απλόχερα η πόλη και δεν είναι η πρώτη φορά. Ο εθελοντισμός, αγκαλιάζει πάντα τις εκδηλώσεις του Δήμου μας (κοινωνικές, αθλητικές κλπ). Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για αυτό και σας ευχαριστούμε θερμά. Καλές Γιορτές, Καλή διασκέδαση».

 

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΠΑΡΑΜΥΘΟΥΠΟΛΗΣ - ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΠΑΡΑΜΥΘΟΥΠΟΛΗΣ - ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

 

Σας περιμένουμε όλους.


Ευχαριστούμε για την συνεργασία
         ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διαβάστηκε 6325 φορές