Σφάλμα
  • JUser: :_load: Δεν είναι δυνατή η φόρτωση του χρήστη με id: 42
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μήνυμα Δημάρχου Πέλλας Γρηγόρη Στάμκου για την παγκόσμια ημέρα των ζώων

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα των  ζώων ο Δήμος Πέλλας στέλνει μήνυμα ευαισθητοποίησης και καλεί όλους τους δημότες να ενεργοποιηθούν και να επαγρυπνούν ώστε να εξαλειφθεί κάθε βίαιη συμπεριφορά  απέναντι στα ζώα. Ο Δήμος Πέλλας είναι από τους ελάχιστους δήμους της χώρας που υλοποιεί πρόγραμμα για τα αδέσποτα ζώα. Με ειδικό στελεχιακό τμήμα εφαρμόζει πρόγραμμα προστασίας αδέσποτων, στοχεύοντας  αφενός στην καταγραφή τους και αφετέρου στη βιωσιμότητα τους.

Ο Δήμος Πέλλας σε εφαρμογή του Ν.4039/2012,  έχει προβεί σε  στειρώσεις, εμβολιασμούς  και αντιλυσσικούς εμβολιασμούς, αποπαρασιτώσεις και τσιπάρισμα  αδέσποτων ζώων, που φέρουν περιλαίμιο με την ένδειξη «ΔΗΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ-ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟ».

Έχει αντιμετωπίσει πάνω από 100 περιστατικά ασθένειας ή ατυχήματος. Έχει προχωρήσει σε υιοθεσίες και έχει δημιουργήσει δίκτυο με 21 ενεργούς  εθελοντές δημότες που συμβάλλουν καθημερινά στη διαχείριση των αδέσποτων, σε συνεργασία και με τους Φιλοζωικούς Συλλόγους Γιαννιτσών.

Συγχρόνως, συγκρότησε πενταμελή επιτροπή για την παρακολούθηση και εφαρμογή του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς.  Σύναψε συμβάσεις με  ιδιώτες κτηνιάτρους. Έχει συστήσει συνεργείο για τη διαχείριση των αδέσποτων καθημερινά. Παράλληλα ολοκληρώνει τις διαδικασίες  για άδεια ίδρυσης και λειτουργίας Δημοτικού ιατρείου μικρών ζώων και καταφυγίου μικρών ζώων στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις «Ταλαμπάς».

Είναι πεποίθηση μας ότι  τα ζώα δικαιούνται την φροντίδα μας κι εμείς με την ευαισθησία μας την προσφέρουμε. Με το πρόγραμμα προστασίας για τα αδέσποτα, προσφέρουμε τη σωστή φροντίδα στους τετράποδους φίλους μας και παρέχουμε ασφάλεια  στους κατοίκους του Δήμου μας.

Εκτός όμως από τη  συμμετοχή του Δήμου και του δικτύου εθελοντών φιλόζωων με σκοπό την ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και προώθηση της υιοθεσίας αδέσποτων ζώων ζητάμε και τη συνεργασία κάθε δημότη ξεχωριστά, ώστε μέσα από τη συλλογική προσπάθεια, να συμβάλλουμε όλοι  μαζί αποφασιστικά στην προστασία των αδέσποτων ζώων.

Δήμαρχος Πέλλας
Γρηγόρης Σωτ. Στάμκος.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία.
Γραφείο Τύπου.

Διαβάστηκε 3320 φορές