Σφάλμα
  • JUser: :_load: Δεν είναι δυνατή η φόρτωση του χρήστη με id: 42
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έκλεισαν οι πύλες της 1ης Pella-Agro 2014

Έκλεισε χθες τις πύλες της η 1Η Pella Agro 2014. Πλήθος εκθετών – παραγωγών, φορέων και επιχειρηματιών ανταποκριθήκαν στο κάλεσμα του Δήμου Πέλλας και έδωσαν το παρόν και στη φετινή έκθεση, παρουσιάζοντας τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στο κοινό.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και το πρώτο συνέδριο Αγροτικής οικονομίας "Γνώση και καινοτομία στην υπηρεσία της Αγροτικής Ανάπτυξης" το Σάββατο και την Κυριακή στο Οικολογικό Αγρόκτημα στην Κρύα Βρύση.
Το συνέδριο χαιρέτισε ο Δημάρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος, ο Βουλευτής Πέλλας κ.Διον.Σταμενίτης και ο Προέδρος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ.Σπ.Μάμαλης.

3agro

4agro

Οι εργασίες της πρώτης μέρας του συνεδρίου ξεκίνησαν με αναφορά στις καινοτόμες γεωργικές πρακτικές, τη μεταποίηση και την προώθηση των αγροτικών προϊόντων στις αγορές της Ελλάδας και του εξωτερικού, το ρόλο, τη δομή και τις προοπτικές του συνεταιρισμού, από έμπειρους καθηγητές γεωπόνους, επιστήμονες και βιοκαλλιεργητές – παραγωγούς. Στη συνέχεια γεωπόνοι –ερευνητές, μέλη του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου αναφέρθηκαν στα σύγχρονα θέματα φυτοπροστασίας, στα βιολογικά μέσα αντιμετώπισης στη σύγχρονη γεωργία, στα προβλήματα και στις προοπτικές.

1agro

Τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το ρόλο του αγροδιατροφικού τομέα στην ανάπτυξη σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, για τα δεδομένα της νέας ΚΑΠ, για τα προβλήματα και τις προοπτικές της βιολογικής γεωργίας, για τις προοπτικές της λαχανοκομίας καθώς και για την ανάπτυξη και τον σχεδιασμό τεχνικών μεθόδων αξιοποίησης των χειμάρρων Γράμμου και Ασβεσταριο στο Δήμο Πέλλας.

2agro

Τις εργασίες του συνεδρίου παρακολούθησαν ο αντιπρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ κ. Ελευθ.Γίτσας, ο Διευθυντής της διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Τρ.Τσιαντάκης, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, αγρότες, βιοκαλλιεργητές, φοιτητές, γεωπόνοι και άλλοι πολίτες που ενδιαφέρονται για τα θέματα της γεωργίας θέτοντας τα δικά τους ερωτήματα στους εισηγητές.

Ο Δήμος Πέλλας ευχαριστεί θερμά τον Πρόεδρο του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ.Σπ.Μάμαλη, τον πρόεδρο κ. Αθαν. Σαρόπουλο και τα μέλη του Δ.Σ. του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος –παράρτημα Κεντρικής Μακεδονίας καθώς και όλους τους εισηγητές που πλαισίωσαν τις δυο ημέρες του συνεδρίου. Συγκεκριμένα, τον κ. Δρ. Γεώργιο Α. Μπάρδα Γεωπόνο, Διδάκτωρ Φυτοπαθολογίας / Plant Direct, τον κ. Λεωνίδα  Ρεμούνδο Γεωπόνο, Επιστήμονα τροφίμων / Plant Direct) την  κα. Κοσματοπούλου Μαρία (Marketeer, Δικηγόρο, εκπρόσωπο δικτύου KOSMATOPOULOU & PARTNERS / εξωτερικό συνεργάτη Plant Direct) τον κ. Βαφείδη Κωνσταντίνο Πρόεδρο  Συνεταιρισμού «Αρώνια Ελλάδας τον κ. Μπακαρτζή  Νικόλαο Αντιπρόεδρο Συνεταιρισμού «Ευεξία» τον κ. Ζήση Ηλία καλλιεργητή –παραγωγό  εναλλακτικών καλλιεργειών super foods. Τον Δρ Ζώη Ζαρταλούδη  Γεωπόνο, τ. Ερευνητή Ινστιτούτου Προστασίας Φυτών Θεσσαλονίκης - ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε. , τον  Δρ. Φίλιππο Ιωαννίδη, Γεωπόνο-Εντομολόγο-Ειδικό Φυτοπροστασίας, τ. Δ/ντή Ινστιτούτου Προστασίας Φυτών Θεσσαλονίκης - ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε..   τον Δρ. Πέτρο Δάμο, Γεωπόνο-Ερευνητή, Επιστημονικό Συνεργάτη  Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Ζωολογίας και Παρασιτολογίας Τμήμα Γεωπονίας Α.Π.Θ., τον Δρ. Γεώργιο Καραογλανίδη, Γεωπόνο, Επίκουρο Καθηγητή Εργαστηρίου Φυτοπαθολογίας Τμήμα Γεωπονίας Α.Π.Θ. τον κ. Χαρίση Αργυρόπουλο  βιολόγο - βιοκαλλιεργητή - πρόεδρο του Οργανισμού Ελέγχου & Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων " ΔΗΩ ", τον κ. Γεώργιο Αρσένο αναπληρωτή καθηγητή και Διευθυντή του Εργαστηρίου Ζωοτεχνίας του Τμήματος Κτηνιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Α.Π.Θ. τον κ.Θεοφάνη Παυλίδη Επίκουρο Καθηγητή στο τμήμα Δασολογίας και Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ. και τον κ. Αναστάσιο Σιώμο καθηγητή Λαχανοκομίας του Α.Π.Θ και μέλος του Δ.Σ. του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ.

Διαβάστηκε 6008 φορές