Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μήνυμα Δήμου Πέλλας για την παγκόσμια ημέρα ζώων

Η παγκόσμια ημέρα προστασίας των ζώων, μας υπενθυμίζει ότι ο σεβασμός για τα ζώα είναι καθήκον και υποχρέωση όλων μας. Οφείλουμε όλοι να ευαισθητοποιηθούμε προκειμένου να εξαλειφθεί κάθε βίαιη συμπεριφορά απέναντι στα ζώα.

adespota 2016

Ο δήμος Πέλλας ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του, εφαρμόζει το σχετικό νόμο και έχει συστήσει πενταμελή επιτροπή καθώς και συνεργείο για την καθημερινή διαχείριση των αδέσποτων σε άριστη συνεργασία με το σύλλογο ζωόφιλων Γιαννιτσών. Παράλληλα έχει συνάψει συνεργασία με κτηνιάτρους της περιοχής και έχει προβεί σε στειρώσεις, εμβολιασμούς, τσιπαρίσματα, αποπαρασιτώσεις ενώ έχει αντιμετωπίσει δεκάδες περιστατικά ασθένειας ή ατυχήματος.

Δυστυχώς όμως το φαινόμενο των αδέσποτων ζώων, είναι έντονο και απασχολεί όλους τους δήμους. Σύμφωνα με τελευταία στοιχεία το 80% των σκύλων ή γάτων του πλανήτη είναι αδέσποτα ή παραμελημένα. Για να διαχειριστούμε ένα τόσο μεγάλο πρόβλημα απαιτείται η συμμετοχή και η συνεργασία κάθε δημότη ξεχωριστά ώστε μέσα από συλλογική προσπάθεια να συμβάλλουμε όλοι μαζί στην προστασία των ζώων. Καλούμε λοιπόν τους πολίτες να ενημερώνουν το δήμο για περιστατικά εγκατάλειψης αδέσποτων ζώων.

Η συμπεριφορά μας απέναντι στα ζώα δείχνει τον πολιτισμό και την παιδεία μιας κοινωνίας.

Η εγκατάλειψή τους στο δρόμο, δεν μπορεί να θεωρείται λύση.

Ας αναλάβουμε λοιπόν δράση όλοι μαζί.

Από το Γραφείο Τύπου

Διαβάστηκε 2746 φορές