Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ορθή διαχείριση κενών πλαστικών φιαλών γεωργικών φαρμάκων

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 1 Νοεμβρίου στο Πνευματικό κέντρο Γιαννιτσών ημερίδα με τίτλο «Ορθή διαχείριση κενών πλαστικών φιαλών γεωργικών φαρμάκων». Την ημερίδα διοργάνωσε το τμήμα ανακύκλωσης του δήμου Πέλλας, σε συνεργασία με τον Ελληνικό σύνδεσμο φυτοπροστασίας (Ε.ΣΥ.Φ.) , στα πλαίσια ενός ευρύτερου σχεδιασμού προστασίας του περιβάλλοντος που θα εφαρμοστεί από τον δήμο.

Ομιλητές της ημερίδας ήταν οι καταξιωμένοι στον χώρο τους κ. Φραντζέσκα Υδραίου, γενική διευθύντρια συνδέσμου φυτοπροστασίας και ο κ. Ηλίας Ελευθεροχωρινός, ομότιμος καθηγητής ζιζανιολογίας τμήματος Γεωπονίας Α.Π.Θ., οι οποίοι ενημέρωσαν για την ορθή διαχείριση των φυτοπροστατευτικών προϊόντων και για την προσπάθεια που γίνεται από τον Ε.ΣΥ.Φ. για την ανακύκλωση των κενών πλαστικών φιαλών.

Οι πολύτιμες οδηγίες τους για την διαχείριση των κενών φιαλών των γεωργικών προϊόντων και η παρουσίαση του νομικού πλαισίου, πάνω στο οποίο όλοι οι εμπλεκόμενοι θα πρέπει να κινηθούν, ήταν καθοριστικές για την περαιτέρω συζήτηση που ακολούθησε, στην οποία συμμετείχε ενεργά το παραβρισκόμενο κοινό.

Ο δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος ευχαρίστησε τους ομιλητές που ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα του δήμου και επισήμανε την σπουδαιότητα της ορθής διαχείρισης των κενών φιαλών γεωργικών φαρμάκων, η οποία συμβάλει στην προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος. Παράλληλα τόνισε ότι, η ενημέρωση θα συνεχιστεί σε όλες τις δημοτικές ενότητες και σε συνεργασία με τους αγρότες και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς πολύ σύντομα θα ξεκινήσει η συλλογή των κενών φιαλών με σκοπό την ανακύκλωση τους.

Από το Γραφείο Τύπου

Διαβάστηκε 2503 φορές