Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνεδρίαση Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας

Με αυξημένη προσέλευση και ιδιαίτερο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας την Τρίτη 9 Μαΐου 2017 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στα Γιαννιτσά.

Το θέμα της συνεδρίασης αφορούσε στην αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών. Στην συνεδρίαση στην οποία προήδρευσε ο δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος συμμετείχαν ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Γιαννιτσών κ. Κωνσταντίνος Τσάγκαλος, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Γιαννιτσών κ. Δημήτριος Γιαννόπουλος, εκπρόσωποι της ΙΙ Μεραρχίας Πεζικού, του δασαρχείου, της ΔΕΔΔΗΕ, της ΔΕΥΑΠ, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακ.Θράκης, οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι καθώς και στελέχη του Δήμου Πέλλας.

Ο δήμαρχος Πέλλας μεταξύ άλλων δήλωσε ότι "ο διαρκής κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών κατά την θερινή περίοδο απαιτεί το συντονισμό και την συνεργασία όλων των διαθέσιμων δυνάμεων, φορέων και εθελοντών για την πρόληψη και την αντιμετώπισή τους".

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε παρουσίαση, από το γραφείο Πολιτικής Προστασίας, των βασικών αρχών αλλά και αποτίμηση δράσεων αντιμετώπισης δασικής πυρκαγιάς.
Κατά την συνεδρίαση του Σ.Τ.Ο. τοποθετήθηκαν οι εκπρόσωποι των εμπλεκομένων υπηρεσιών αναλύθηκαν τα προβλήματα και αποφασίστηκε η ανάπτυξη στενότερης συνεργασίας μεταξύ των φορέων για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των φαινομένων.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχή αντιμετώπιση όλων των παραπάνω αποτελεί η ενημέρωση και η συνεργασία των πολιτών. Η πολιτική προστασία είναι υπόθεση όλων μας.

Από το Γραφείο Τύπου

Διαβάστηκε 1998 φορές