Σφάλμα
  • JUser: :_load: Δεν είναι δυνατή η φόρτωση του χρήστη με id: 42
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρόσκληση συμμετοχής στην εμποροπανήγυρη της Τ.Κ. Αγροσυκιάς

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗ
ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ
ΑΠΟ 19 ΕΩΣ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019, ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΓΡΟΣΥΚΙΑΣ

Ο Δήμος Πέλλας προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους που έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε εμποροπανηγύρεις, να υποβάλλουν αίτηση χορήγησης έγκρισης συμμετοχής, με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, για την εμποροπανήγυρη που πραγματοποιείται στη Τοπική Κοινότητα Αγροσυκιάς, στα πλαίσια του εορτασμού του «Αγίου Γεωργίου Χαλιναρά Αργυρουπόλεως και Παύλου» από 19 έως 20 Ιουλίου 2019, στο χώρο που έχει καθοριστεί με την υπ’ αριθ.164/2019 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου «Περί ψήφισης Κανονισμού Εμποροπανηγύρεων Δήμου Πέλλας», με τρείς (3) θέσεις.

Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στην υπαίθρια αγορά και πληρούν τις προϋποθέσεις, καλούνται να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής από 04-07-2019 έως και τις 12-07-2019, ώστε να τους χορηγηθούν οι σχετικές άδειες συμμετοχής.

Δικαιούχοι Συμμετοχής
1. Για τη συμμετοχή στις υπαίθριες αγορές του παρόντος άρθρου απαιτείται έγκριση συμμετοχής. Οι εγκρίσεις δίδονται με κλήρωση ως εξής:
   • α) σε ποσοστό 70% σε πωλητές που διαθέτουν όλα τα νόμιμα φορολογικά παραστατικά και ΚΑΔ σχετικό με τη δραστηριοποίηση στο υπαίθριο εμπόριο,
   • β) 20% σε πωλητές βιομηχανικών ειδών αδειούχους λαϊκών αγορών και σε κατόχους παραγωγικής άδειας λαϊκών αγορών με αντικείμενο εκμετάλλευσης άνθη, φυτά και μεταποιημένα προϊόντα, άδειας λαϊκών αγορών με αντικείμενο εκμετάλλευσης άνθη, φυτά και μεταποιημένα προϊόντα,  
   • γ) 10% σε αδειούχους πλανόδιου ή στάσιμου εμπορίου με αντικείμενο πώλησης από τα επιτρεπόμενα στις αγορές του παρόντος.
2. Πωλητές που διαθέτουν όλα τα νόμιμα φορολογικά παραστατικά και διαθέτουν βεβαίωση  δραστηριοποίησης υπαίθριου εμπορίου ετήσιας διάρκειας.
3. Κάτοχοι αδειών για συγκεκριμένες κυριακάτικες αγορές που εκδόθηκαν με βάση προγενέστερο θεσμικό πλαίσιο, μπορούν να ζητούν τη συμμετοχή τους στις υπαίθριες αγορές του παρόντος και υπολογίζονται στο ποσοστό της περίπτωσης (α).
4. Αδειούχοι φορείς Κ.ΑΛ.Ο. (Κοινωνική Αλληλέγγυα Οικονομία) του άρθρου 45. Για τους εν λόγω αδειούχους δίδεται μία θέση ανά τέσσερα μέλη, τα οποία διαθέτουν βεβαίωση πιστοποίησης ιδίας δημιουργίας, σύμφωνα με την παράγραφο 3 του άρθρου 45.
5. Όσοι επαγγελματίες έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση πτώχευσης μπορούν να ζητήσουν θέση στις εν λόγω αγορές.
6. Μετά από πρόταση της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών στον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, καθορίζονται με απόφασή του τα είδη που πωλούν οι τυφλοί με άδεια υπαίθριου στάσιμου εμπορίου. Οι ενδιαφερόμενοι για τις συγκεκριμένες άδειες οφείλουν να έχουν την ιδιότητα του επαγγελματία των συγκεκριμένων ειδών που αιτούνται στο Δήμο για να δραστηριοποιηθούν και να διαθέσουν, αλλά η άσκηση της δραστηριότητάς τους εξαρτάται από την κατά περίπτωση ειδική άδεια του Δήμου Κ1 83-7286/21-01-2015.

Την αίτηση-υπεύθυνη δήλωση μαζί με τα δικαιολογητικά θα υποβάλλει ο ενδιαφερόμενος είτε αυτοπροσώπως ή με εξουσιοδοτημένο άτομο στο Δημοτικό κατάστημα, Γραφείο αδειοδοτήσεων, στην Πέλλα. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2382351780 & 2382351784. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλαμβάνουν την σχετική αίτηση - υπεύθυνη δήλωση από το παραπάνω Τμήμα ή να την αναζητήσουν στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Πέλλας (https://www. giannitsa.gr).

Η αίτηση θεωρείται έγκυρη όταν κατά την υποβολή της συνοδεύεται από όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Η έκδοση των σχετικών εγκρίσεων συμμετοχής και η παραλαβή τους από τους εκθέτες θα γίνει κατόπιν της κατάθεσης του τέλους που τους αναλογεί.

     Ο Πρόεδρος της Τριμελούς Επιτροπής
Δ.Ε. Πέλλας

Αθανάσιος Επιτροπάκης

Μπορείτε να κατεβάσετε όλες τις σχετικές αποφάσεις και τις αιτήσεις κάνοντας κλικ εδώ >>


Διαβάστηκε 1350 φορές