Βράβευση του δήμου Πέλλας για τις κοινωνικές του δράσεις

Τιμητική διάκριση έλαβε ο Δήμος Πέλλας στην ετήσια εκδήλωση BRAVO SUSTAINABILITY AWARDS 2019 η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Ο δήμος Πέλλας συγκαταλέγεται  ανάμεσα στις υποψηφιότητες  των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία και έλαβε βραβείο στην κατηγορία Bravo Society για τις Κοινωνικές Δράσεις που πραγματοποιούνται  στο δήμο Πέλλας.

Ο θεσμός BRAVO 2019, αποτελεί έναν θεσμό κοινωνικού διαλόγου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, που αναπτύσσεται σε εθνικό επίπεδο, με βάση τις πρωτοβουλίες που υλοποιούνται από Επιχειρήσεις, Οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Κοινωνίας Πολιτών. Μέσω των 250 πρωτοβουλιών και των 35.000 ενεργών πολιτών που συμμετέχουν στο θεσμό BRAVO αναπτύσσεται μια ευρύτερη ενημέρωση και αφύπνιση της ελληνικής κοινωνίας καθώς και ένα δίκτυο ανταλλαγής γνώσης και εμπειριών από τους Οργανισμούς αυτούς, που συμβάλλουν στη δημιουργία της ΕΛΛΑΔΑΣ του ΑΥΡΙΟ.

«Το βραβείο αυτό επισφραγίζει την προσπάθεια και την ευαισθησία των υπηρεσιών, των στελεχών  και των συνεργατών μου στο δήμο στα θέματα που αφορούν στην κοινωνία, στους δημότες και στις άμεσες ανάγκες τους. Η κοινωνική πολιτική που ασκούμε είναι ουσιαστική, προσανατολισμένη στις ανάγκες και στα προβλήματα των συνδημοτών μας με σεβασμό πάντα στην αξιοπρέπειά τους. Η στήριξη όλων αυτών των ανθρώπων, παραμένει προτεραιότητά μας», δήλωσε ο δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος.

Οι δομές που λειτουργούν στο δήμο και οι δράσεις για τις οποίες βραβεύθηκε ο δήμος Πέλλας είναι  οι εξής:  

Δομές:

  • Το Κέντρο Κοινότητας το οποίο  παρέχει υποστήριξη στους πολίτες κατά την διαδικασία υποβολής της αίτησης για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), το ΤΕΒΑ, το Επίδομα στέγασης, το κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο Α της ΔΕΗ (ΚΟΤΑ), τα voucher για τους παιδικούς σταθμούς, τα κοινωφελή προγράμματα εργασίας του ΟΑΕΔ, τα Προνοιακά και Διατροφικά επιδόματα κ.α..
  • Οι 10 δομές Βοήθεια στο σπίτι με 40 εργαζόμενους οι οποίοι  εξυπηρετούν περισσότερους  από 900 ηλικιωμένους, μοναχικούς και με αναπηρίες ανθρώπους, παρέχοντας  πρωτοβάθμια φροντίδα και κοινωνική συναναστροφή.
  • Τα 4 Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με 16 εργαζόμενους σχολικής ηλικίας από 5 ως 12 ετών και 180 ωφελούμενους.
  • Το Συμβουλευτικό Κέντρο Οικογένειας με την παροχή συμβουλευτικής από μια ψυχολόγο.
  • Το ΚΔΑΠΜΕΑ (Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία) με 25 ωφελούμενους με βαριές νοητικές και κινητικές αναπηρίες και 8 άτομα επιστημονικό προσωπικό.

Δράσεις:

  • Ενισχυτική Διδασκαλία για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες οικογενειών με χαμηλό εισόδημα.
  • Υποστηρικτικές δράσεις για την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, ενίσχυση των παρεχόμενων υπηρεσιών σε φιλοξενούμενα παιδιά του Ιδρύματος Παιδικής Προστασίας Γιαννιτσών «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΟΔΗΓΗΤΡΙΑ».
  • Δράση για την βελτίωση της πρόσβασης σε προσιτές, βιώσιμες και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας στην περιοχή παρέμβασης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) της πόλης των Γιαννιτσών.
  • Δράσεις για υγιή γήρανση σε συνεργασία  με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΝΟΣΟΥ ALZHEIMER & ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ.
  • Ενίσχυση δομών που παρέχουν υπηρεσίες πρόνοιας σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού με έμφαση στα παιδιά.
  • Δράσεις για την ενημέρωση και πρόληψη για την σχολική βία και τον ρατσισμό.
  • Πρόγραμμα «Local young leaders for inclusion - ERASMUS+» με σκοπό τη δημιουργία περιβάλλοντος ένταξης των νέων χωρίς αποκλεισμούς για την αποφυγή της αδιαλλαξίας και των ακραίων συμπεριφορών.

Από το Γραφείο Τύπου

Διαβάστηκε 1588 φορές