Ολοκλήρωση του αποχετευτικού στη Δ.Ε. Μεγάλου Αλεξάνδρου

Υπογράφηκε την Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020  η σύμβαση του έργου «Δίκτυο Αναρρόφησης Οικισμών Γαλατάδων – Καρυώτισσας» από τον δήμαρχο  Πέλλας,  τον πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Π. και τον εκπρόσωπο της ανάδοχης εταιρίας.

Το έργο είναι ενταγμένο  στο Ε.Π. «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020»,  συγχρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και ο προϋπολογισμός του είναι 4.282.409,62 ευρώ.   

Η αποπεράτωση του έργου θα γίνει εντός 24  μηνών από την υπογραφή της παρούσας σύμβασης.

Ο δήμαρχος Πέλλας κ. Γρηγόρης Στάμκος αναφερόμενος στη σημασία του έργου δήλωσε: «Είναι η τρίτη και τελευταία σύμβαση για την ολοκλήρωση του αποχετευτικού Γαλατάδων – Καρυώτισσας. Το φυσικό αντικείμενο των δύο  άλλων συμβάσεων δηλαδή του βαρυτικού δικτύου της Καρυώτισσας και του βιολογικού καθαρισμού έχουν ουσιαστικά ολοκληρωθεί.  Με την κατασκευή του δικτύου των Γαλατάδων θα μπει σε λειτουργία ένα μεγάλο έργο του οποίου τα περιβαλλοντικά οφέλη θα γίνουν εμφανή στο μέλλον. Ο επόμενος στόχος είναι  η ένταξη του αποχετευτικού του Παλαιφύτου για το οποίο υπάρχει μελετητική ωριμότητα. Ακόμη και αυτή την περίοδο με τα πολλά περιοριστικά μέτρα η τεχνική υπηρεσία του δήμου Πέλλας προσπαθεί να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στην υλοποίηση των στόχων που έχουμε βάλει».

Διαβάστηκε 399 φορές