Σύσκεψη για την Εμποροπανήγυρη Γιαννιτσών

Σύσκεψη φορέων ενόψει της εμποροπανήγυρης πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο δημαρχείο στα Γιαννιτσά με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο δήμαρχος Πέλλας κ. Γρηγόρης Στάμκος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ζαχαρίας Σπαθόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Αθανάσιος Επιτροπάκης και Χρήστος Βουτσάς, εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου Γιαννιτσών, του σωματείου μικροπωλητών, της εστίασης και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται  στο χώρο της Λαϊκής Αγοράς.  

Στη συνάντηση έγινε ανταλλαγή απόψεων για το χώρο διενέργειας της εμποροπανήγυρης καθώς όπως επισημάνθηκε από το δήμαρχο και τους εκπροσώπους της δημοτικής αρχής πρόθεση τους είναι να μεταφερθεί η εμποροπανήγυρη στο χώρο του στρατοπέδου Φιλιππάκου.

Ο δήμαρχος κατά την τοποθέτησή του εξέφρασε την πρόθεση της δημοτικής αρχής να μεταφερθεί η εμποροπανήγυρη τονίζοντας ότι: «πριν από 2,5 χρόνια είχαμε ξανασυγκεντρωθεί εδώ για να συζητήσουμε για την εμποροπανήγυρη. Δυστυχώς μας πρόλαβε η πανδημία και τις δύο τελευταίες χρονιές το πανηγύρι δεν πραγματοποιήθηκε. Εντωμεταξύ η πολύχρονη προσπάθειά μας για την παραχώρηση των στρατοπέδων έπιασε τόπο και ήδη έχουμε υπογράψει  σύμβαση  με το Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ) για την πολεοδόμησή τους. Εξέλιξη που λειτουργεί ανασταλτικά τουλάχιστον, προς τον παρόν, για  την μετεγκατάσταση της εμποροπανήγυρης. Η εμποροπανήγυρη τονώνει την οικονομία της περιοχής και ενισχύει το εισόδημα των επαγγελματιών αλλά με τη σημερινή της μορφή και στο συγκεκριμένο χώρο δημιουργεί προβλήματα σε κατοίκους και επισκέπτες. Σεβόμαστε τις ανησυχίες σας αλλά στόχος μας είναι να πραγματοποιήσουμε ένα πανηγύρι όπου θα ικανοποιεί δημότες και επισκέπτες, όμορφο, καθαρό, λειτουργικό και με  σύγχρονες εγκαταστάσεις. Εάν αποφασίσουμε να το μεταφέρουμε στο στρατόπεδο Φιλιππάκου μπορούμε να εξασφαλίσουμε όλες αυτές τις προϋποθέσεις. Ο προβληματισμός μας όμως είναι ότι μετά από δυο χρονιά, όπου θα έχει ολοκληρωθεί η πολεοδόμηση, θα αναγκαστούμε ενδεχομένως  να ξανaαλλάξουμε χώρο, έως ότου ολοκληρωθεί  η αξιοποίηση του στρατοπέδου και τα έργα ανάπλασής του. Ενώ, κλείνοντας δήλωσε χαρακτηριστικά  «εάν η πλειοψηφία των εμπλεκόμενων φορέων επιθυμεί την μετεγκατάσταση του πανηγυριού για τη φετινή χρονιά, εμείς είμαστε έτοιμοι».  

Πρώτος έλαβε το λόγο ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, ο οποίος ανακοίνωσε ότι η γνώμη του Δ.Σ. είναι υπέρ της μετεγκατάστασης του πανηγυριού, χωρίς όμως να απορρίπτουν τη διοργάνωση στον ίδιο χώρο και για τη φετινή χρονιά με την υπόδειξη  να γίνουν δραστικές παρεμβάσεις ώστε να μειωθούν τα προβλήματα που ενοχλούν τους κατοίκους της περιοχής.

Στη συνέχεια, τοποθετήθηκαν οι υπόλοιποι παραβρισκόμενοι οι οποίοι ζήτησαν να παραμείνει η εμποροπανήγυρη -έστω για τη φετινή χρονιά- στο χώρο της λαϊκής αγοράς με παρεμβάσεις στις κατασκευές, στις τουαλέτες, στην αδειοδότηση και στη φύλαξη του χώρου.  

Ο δήμαρχος διαβεβαίωσε τους επαγγελματίες ότι : «θα ληφθούν υπόψη όλες οι προτάσεις και αφού καταθέσουν τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους και οι υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις, θα οδηγηθούμε σε μια ώριμη και ωφέλιμη για τον τόπο απόφαση».

Από το Γραφείο Τύπου

Διαβάστηκε 537 φορές