Πρόσκληση σε συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου στις 27-3-2024

1. Σας καλούμε σε τακτική δια ζώσης και με τηλεδιάσκεψη συνεδρίασεις που θα γίνουν στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας στις 27-3-2024 ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00 και 20:00, προκειμένου να συζητηθούν και να ληφθεί απόφαση για τα παρακάτω θέματα της  Η.Δ.

ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ (1η συνεδρίασης)

Έγκριση Ισολογισμού και αποτελεσμάτων χρήσης του Δήμου Πέλλας για το οικονομικό έτος 2022.

 Εισηγητής του θέματος η αντιδήμαρχος κα Δεντσίδου Πολυξένη.

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ (2ης συνεδρίασης)

1) Διατήρηση των Ν.Π.Δ.Δ. με τις επωνυμίες «Σχολική Επιτροπή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δήμου Πέλλας» και «Σχολική Επιτροπή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δήμου Πέλλας».
2) Αίτημα της ΔΕΥΑ Πέλλας προς το Δήμο Πέλλας για την δωρεάν παραχώρηση χρήσης σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 23 του Ν. 1069/1980: α) τμήματος εμβαδού Ε=474,90τ.μ. του οικοπέδου με αρ. 383 - Ο.Τ. 100 συνοικισμού Γαλατάδων και β) τμήματος εμβαδού Ε=362,58τ.μ. του αγροτεμαχίου με αρ. 617 Καρυώτισσας, που ανήκουν στο Δήμο Πέλλας, εντός των οποίων κατασκευάζονται και θα λειτουργήσουν  τα αντλιοστάσια κενού Γαλατάδων (VS2) και Καρυώτισσας (Α1+VS1) αντίστοιχα
3) Έγκριση μνημονίου συνεργασίας μεταξύ Δήμου Πέλλας και Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας στο πλαίσιο του έργου «Αναβάθμιση δικτύου ύδρευσης ΔΕΥΑ Πέλλας (Καρυώτισσα, Αραβησσός, Νέος Μυλότοπος, Κρύα Βρύση, Γιαννιτσά, Εσώβαλτα) και προμήθεια και εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία ψηφιακού συστήματος παρακολούθησης και ελέγχου της κατανάλωσης του Δήμου Πέλλας».
4) Αναμόρφωση πρ/σμού οικονομικού έτους 2024 του Δήμου Πέλλας
5) Καθορισμός αποζημίωσης συμμετοχής Δημοτικών Συμβούλων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας.
6) Κατάρτιση προγράμματος επικοινωνιακής προβολής του Δήμου Πέλλας για το 2024.
7) Αίτηση της Ομόρρυθμης Εταιρείας με την επωνυμία «Αθανάσιος Κοζάρης και Σια Ο.Ε.» για την παράταση μίσθωσης του Δημοτικού Τουριστικού Περιπτέρου "ΦΙΛΙΠΠΕΙΟ".
8) Δωρεάν παραχώρηση χρήσης της αίθουσας «Κέντρο Επισκεπτών» και της αίθουσας θεάτρου της δημοτικής κοινότητας Πέλλας για την πραγματοποίηση δράσεων συλλόγων και φορέων.
9) Εκμισθώσεις δημοτικών αγροτεμαχίων
10) Απευθείας εκμίσθωση αγροτικών ακινήτων για την λειτουργία σταυλικής εγκατάστασης στο Αχλαδοχώρι και το Λιπαρό
11) Λύση σύμβασης μίσθωσης καλλιεργήσιμων δημοτικών εκτάσεων  
12) Απομάκρυνση ή μη κενωθέντος περιπτέρου που βρίσκεται στο πεζοδρόμιο της οδού Χατζηδημητρίου γωνία με Χατζοπούλου στα Γιαννιτσά.
13) Απομάκρυνση ή μη κουβουκλίου περιπτέρου που βρίσκεται στην πλατεία Γκόνου Γιώτα -9-.
14) Κοπή δένδρων : α) στο πεζοδρόμιο του Ιερού Ναού Αγίας Αικατερίνης στα Γιαννιτσά και β) στο πεζοδρόμιο της οδού Παύλου Μελά στα Γιαννιτσά.
15) Έγκριση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην πόλη των Γιαννιτσών: α) Επανατοποθέτηση καθρέπτη οδικής ασφάλειας στην οδό Νίκης (τέρμα) στα Γιαννιτσά κα β) παραχώρηση χρήσης μιας (1) θέσης στάθμευσης οχήματος χρηματαποστολής στην ΑΤΤΙCΑ ΒΑΝΚ στη συμβολή των οδών Κουγιουμτζίδη και Πλαστήρα.
16) Παραχώρηση χρήσης κοινοχρήστου χώρου επί της κεντρικής πλατείας της Δημοτικής Κοινότητας Πέλλας για την διεξαγωγή του 18ου Διεθνούς Μαραθωνίου Δρόμου "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ".

Εισηγητής του 1ου θέματος ο αντιδήμαρχος κ. Μάγγος Θεμιστοκλής
Εισηγητής του 2ου θέματος ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ κ. Τόσιος Γεώργιος
Εισηγητής του 3ου και 15ου θέματος η Τ.Υ του Δήμου
Εισηγητής από το 4ο μέχρι και το 11ο θέμα η αντιδήμαρχος κ. Δεντσίδου Πολυξένη
Εισηγητής του 12ου και 13ου θέματος ο αντιδήμαρχος κ. ΔόντσηςΝικόλαος
Εισηγητής του 14ου θέματος ο αντιδήμαρχος κ. Δαμασκούδης Δημήτριος
Εισηγητής του 16ου θέματος η αντιδήμαρχος κα Μερεμητσάκη Ευφροσύνη

2.Η τηλεδιάσκεψη θα διεξαχθεί με χρήση του συστήματος e:presence.gov.gr
3.Η συμμετοχή στην τηλεδιάσκεψη με πλήρη χαρακτηριστικά (εικόνα και ήχο) μπορεί να γίνει με τις παρακάτω συσκευές:
α) Σταθερό Ηλεκτρονικό Υπολογιστή (Η/Υ) (Desktop), συνδέοντας ακουστικά, μικρόφωνο και κάμερα.
β) Φορητό Η/Υ (Laptop), συνδέοντας ακουστικά, μικρόφωνο και κάμερα ή με χρήση ενσωματωμένων, αν διατίθενται στη συσκευή σας.
γ) Android Tablet ή Apple Ipad
δ) Android Smartphone ή Apple Iphone.
4.Βασική προϋπόθεση για τη χρήση των παραπάνω συσκευών είναι η ύπαρξη ενεργούς σύνδεσης στο διαδίκτυο, στο χώρο από τον οποίο θα γίνει η συμμετοχή στην τηλεδιάσκεψη.
5.Για περισσότερες πληροφορίες, αναφορικά με τον τρόπο συμμετοχής στην αναφερόμενη συνεδρίαση, μπορούν οι δημοτικοί σύμβουλοι να απευθύνονται είτε με την αποστολή ηλεκτρονικής επιστολής (email) στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε. είτε με κλήση στον αριθμό τηλεφώνου 2382350808, προκειμένου να καταστεί δυνατή η συμμετοχή τους στη συνεδρίαση.

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ
ΤΕΚΤΕΡΙΔΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ

Διαβάστηκε 491 φορές