Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών

Το Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών αποτελεί ένα κτίριο μοντέρνας αρχιτεκτονικής. Τοποθετημένο στην κεντρική οδό Χατζηδημητρίου, στο βόρειο τμήμα της πόλης, αποτελεί τη σημαντικότερη επένδυση στον πολιτισμό. Επιβλητικό σε μέγεθος, με τα 3 χιλιάδες 800 τετραγωνικά μέτρα που το ορίζουν εκφράζει ταυτόχρονα και τις σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξής του.

Το Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών

Το Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών αποτελεί ένα κτίριο μοντέρνας αρχιτεκτονικής.

Η βόρεια πτέρυγα φιλοξενεί τις πάγιες λειτουργίες του Κέντρου. Εκεί λειτουργεί το Κέντρο Πληροφόρησης Νέων, ένας χώρος ανοιχτός, όπου οι νέοι της πόλης «ταξιδεύουν» στο διαδίκτυο.

Το κοινωνικό έργο του Δήμου επικεντρώνεται στον πρώτο όροφο του Πνευματικού Κέντρου, όπου λειτουργεί Συμβουλευτικό Κέντρο Οικογένειας και προγράμματα κοινωνικής αλληλεγγύης.

Το Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών

Το Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών. Κεντρική Πτέρυγα.

Συνεχίζοντας τη γνωριμία μας περιηγούμαστε στην κεντρική πτέρυγα του. Εδώ είναι ο χώρος των εκδηλώσεων, εικαστικών, θεατρικών και μουσικών. Οι δυο γκαλερί του ισογείου φιλοξενούν τον εικαστικό χειμώνα της πόλης. Η θεατρική σκηνή παρουσιάζει μεγάλες παραστάσεις με ένα άρτια οργανωμένο και εξοπλισμένο θέατρο 551 θέσεων. Η πληρότητα, το μέγεθος και η ευγενής πολυτέλεια που το χαρακτηρίζουν, υποδηλώνουν το σημαντικό έργο που ο χώρος αυτός έχει αναλάβει. Είναι ο δυναμικότερος χώρος πολιτισμού του νομού Πέλλας.

Στο γραφείο πολιτιστικού σχεδιασμού της Δημοτικής Επιχείρησης Πολύπλευρης Ανάπτυξης Γιαννιτσών πραγματοποιείται η οργάνωση και η προβολή του πολιτιστικού έργου τόσο για ότι παρουσιάζεται στον χώρο του Πνευματικού Κέντρου όσο και για τις εκδηλώσεις Ανοιχτού Θεάτρου.

Ανοιχτό Θέατρο

Ανοιχτό Θέατρο 2000 θέσεων.

Τα Γιαννιτσά ήταν από τις πρώτες πόλεις που δημιούργησαν Ανοιχτό Θέατρο 2000 θέσεων και κατέστησαν θεσμό τις πολιτιστικές εκδηλώσεις. Μεγάλα ονόματα του ελληνικού θεάτρου και της μουσικής φιλοξενούνται κάθε χρόνο τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού στο Ανοιχτό Θέατρο δίνοντας στις ημέρες πολιτισμού, φεστιβαλικό χαρακτήρα.

Διαβάστηκε 40260 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Συνεδριακό κέντρο Δημοτική Βιβλιοθήκη Πέλλας »

Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών - Χάρτης