10ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ"

TΕΛΕΤΗ ΑΦΗΣ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟΥ ΦΛΟΓΑΣ 

Σάββατο 4 Απριλίου ώρα 11.00π μ

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης του 10ου Διεθνούς Μαραθωνίου, το Σάββατο 4 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας η τελετή Αφής της Αλεξανδρείου Φλόγας στον Αρχαιολογικό Χώρο της Πέλλας  και θα ακολουθήσει λαμπαδηδρομία.

Το τελετουργικό της εκδήλωσης :

Σάββατο 4/4 ώρα 11:00 – Υποδοχή κοινού / επισήμων
ώρα 11:30 – Αφή της Αλεξανδρείου Φλόγας
ώρα 11:35 – Χαιρετισμός του Δημάρχου Πέλλας, κ. Γρηγορίου Στάμκου, Χαιρετισμός της Προϊσταμένης Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας, κας Ελισάβετ Τσιγαρίδα και Χαιρετισμός Υπευθύνου Οργανωτικής Επιτροπής
ώρα 11:40 – Πολιτιστικό πρόγραμμα
ώρα 11:55 – Παράδοση Φλόγας στον Λαμπαδηδρόμο
ώρα 12:00 – Εκκίνηση Λαμπαδηδρομίας

Ο Λαμπαδηδρόμος που θα ανάψει το βωμό, είναι o Γιάννης Κουρκουρίκης, πρωταθλητής Κωπηλασίας τα τελευταία 30 χρόνια με Ολυμπιακές και Παγκόσμιες διακρίσεις. Η αθλητική του καριέρα είναι εξίσου σημαντική στους αγώνες βουνού και δρόμου αντοχής. Μερικές από τις σημαντικότερες διακρίσεις του είναι η 17η θέση στο Gore-tex Transalpine-Run 274 km το 2011, η 1η θέση στο V.F.U.T. Παρανεστίου 160 km το 2013, η 2η θέση στο Olympus Mythical Trail 100 km το 2012 και η 10η θέση στον Olympus Marathon 44 km το 2013. Η καλύτερη προσωπική επίδοσή του στον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας είναι 02:56:11.

Το πολιτιστικό πρόγραμμα της τελετής έχουν επιμεληθεί οι μαθητές του μουσικού σχολείου Γιαννιτσών υπό την καθοδήγηση της κ. Πατρώνα Πασχαλίνας και του κ. Αραμπατζή Δημητρίου και θα ερμηνεύσουν τον Όρκο και την Ωδή στον Μέγα Αλέξανδρο καθώς και τον Ολυμπιακό Ύμνο. Στη συνέχεια ακολουθεί η παιδική χορωδία του Αλεξάνδρειου Δημοτικού Ωδείου.

Η Λαμπαδηδρομία μέσα στην Πέλλα θα πραγματοποιηθεί από τους μαθητές του γυμνασίου της Πέλλας. Αλλαγές Λαμπαδηδρόμων θα γίνουν στο Μουσείο, στο Άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου -στην εκκίνηση του μαραθωνίου- και στην είσοδο του χωριού.

marathonios-3-2015

Η ΠΕΛΛΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ
Σάββατο 4 Απριλίου, ώρα 7.00μμ

Ο Δήμος Πέλλας σε συνεργασία με τον μορφωτικό όμιλο Πέλλας "Η Αρχαία Πέλλα" και τον πολιτιστικό σύλλογο Πέλλας "Η Ανατολική Ρωμυλία" προετοιμάζει την "γιορτή" του μαραθωνίου, το Σάββατο 4/4 ώρα 7.00μμ στο χώρο της εκκίνησης. Οι σύλλογοι θα παρουσιάσουν τα χορευτικά τους τμήματα, θα επιμεληθούν τα τοπικά εδέσματα που θα προσφερθούν στους επισκέπτες και θα ακολουθήσει χορός για όλους. Προσκεκλημένοι όλοι λοιπόν, όσοι θέλουν να παραβρεθούν και να συμμετέχουν στην "γιορτή" του μαραθωνίου, η οποία θα καλυφθεί από τα τηλεοπτικά συνεργεία που καλύπτουν τον 10ο Διεθνή Μαραθώνιο.

Εκκίνηση10ου Διεθνούς Μαραθωνίου "Μέγας Αλέξανδρος"
Κυριακή 5 Απριλίου , ώρα 8.00πμ

Ο 10ος Διεθνής Μαραθώνιος "Μέγας Αλέξανδρος" , θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Απριλίου, με τη συμμετοχή δρομέων από όλο τον κόσμο. Η εκκίνηση της διαδρομής των 42.195μ, θα γίνει στην Πέλλα, στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στις 8.00 π.μ.

ΔΡΟΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ 1.300μ
Κυριακή 5 Απριλίου, ώρα 8.15πμ

Συμβολικό αγώνα 1.300 μ. διοργανώνει ο Δήμος Πέλλας αμέσως μετά την εκκίνηση του μαραθωνίου για παιδιά και ενήλικες. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται στον χώρο εκκίνησης του μαραθωνίου στις 7.30πμ και αφού παρακολουθήσουν την εκκίνηση του 10ου Διεθνούς Μαραθωνίου, θα λάβουν θέση κάτω από την αψίδα για το δικό τους αγώνα.
Στα παιδιά θα δοθούν αναμνηστικά μπλουζάκια και διπλώματα συμμετοχής .

Από το Γραφείο Τύπου

Διαβάστηκε 4126 φορές