Δρόμος Θυσίας 2018 - Τα Γιαννιτσά τρέχουν!

Με ιδιαίτερη ανταπόκριση από όλα τα σχολεία των Γιαννιτσών και της ευρύτερης περιοχής συνεχίζονται οι εγγραφές στο Δρόμο Θυσίας 2018. Σε συνεργασία με τους διευθυντές και τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς των σχολείων δηλώνονται οι μαθητές της Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης, ενώ τα μικρότερα παιδιά όπως και τα νήπια πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικες.

marathonios

Ομάδες δρομέων που έρχονται από την όλη την Ελλάδα συνοδεύουν παιδιά που δηλώνονται στο δρόμο των 1000μ. Η γραμματεία του Δρόμου των μαθητών θα λειτουργήσει την Κυριακή 23/9, ώρα 10:00πμ στον πεζόδρομο – πλατεία ΕΠΟΝ. Εκεί τα παιδιά θα παίρνουν το αναμνηστικό μπλουζάκι και τον αριθμό συμμετοχής. Η εκκίνηση θα γίνει στις 11:30πμ και εγγραφές θα πραγματοποιούνται έως τις 11:15πμ.

Καλούμε όλους να λάβουν μέρος δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά να βιώσουν αυτή την μοναδική αθλητική εμπειρία, όπου σημασία έχει η συμμετοχή.

Ιδιαίτερες βραβεύσεις από το Δήμο Πέλλας

Ο Δήμος Πέλλας κατά την διάρκεια των απονομών θα βραβεύσει για την προσφορά του, τον αιδεσιμότατο Θεόδωρο Περπερίδη ο οποίος στον 2ο αγώνα Νο Finish Line Athens έτρεξε 430 χιλιόμετρα!

Ο υπερμαραθωνοδρόμος πατέρας Θεόδωρος, που συμμετέχει σε μεγάλες διοργανώσεις, τερμάτισε πρώτος στον φιλανθρωπικό αγώνα που διεξάγεται στο Ίδρυμα Σταύρος.

Αψηφώντας την κόπωση και την ασφυκτική ζέστη, έτρεξε από την πρώτη μέρα της διοργάνωσης με τα ράσα και αναδείχθηκε πρώτος. Κατάφερε να διανύσει 430 χιλιόμετρα, κάνοντας ρεκόρ αγώνα, από την Τετάρτη 25 Απριλίου έως το μεσημέρι της Κυριακής 29 Απριλίου, ενώ είχε σοβαρές ενοχλήσεις στο μηνίσκο.

Επίσης θα τιμηθούν η Λίντιτα Χόκια, υπερμαραθωνοδρόμος της ΟΜΓ, 1η γυναίκα στον αγώνα Νο Finish Line Athens και 4η στην γενική κατηγορία, που έτρεξε 390 χιλιόμετρα, καθώς και η Σάρα Παναγιωτίδου επίσης υπερμαραθωνοδρόμος της ΟΜΓ, που έτρεξε 109 χιλιόμετρα.

Το No Finish Line είναι φιλανθρωπικός αγώνας 90 συνεχόμενων ωρών και διεξάγεται στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Είναι αγώνας χωρίς χρονικό και χιλιομετρικό περιορισμό, του οποίου τα χιλιόμετρα μετατρέπονται σε χρήματα (μισό ευρώ το χιλιόμετρο) για να στηριχθεί το έργο της ένωσης παιδικών ιδρυμάτων «Μαζί για το Παιδί». Ο αγώνας της Αθήνας ανήκει στο διεθνές πρόγραμμα του No Finish Line International και το 2017 ήταν η πρώτη χρονιά διεξαγωγής του στην Ελλάδα. Φέτος καταγράφηκαν πάνω από 90.000 χιλιόμετρα από περίπου 10.000 συμμετέχοντες, ενώ η δωρεά έφτασε τα 50.000 ευρώ.

Συμμετοχές εθελοντών- εγγραφές - πληροφορίες: Δήμοs Πέλλας / Γραφείο Αθλητισμού,  τηλ 2382 3 50850-fax 23820 21 544, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.  

Από το Γραφείο Τύπου

Διαβάστηκε 1593 φορές