Νίκος Λυγερός: Ομιλίες – Διαλέξεις

Ο Δήμος Πέλλας φιλοξενεί το Νίκο Λυγερό, Καθηγητή, Στρατηγικό Σύμβουλο, ο οποίος θα δώσει δύο ομιλίες – διαλέξεις.

Οι ομιλίες έχουν προγραμματισθεί  για την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012 στις 11.00 στο Πνευματικό Κέντρο Κρύας Βρύσης με θέμα:  «Νοημοσύνη και Άνθρωπος» και για το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 19.00 στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών με θέμα: «Η ΑΟΖ ως οικονομική λύση».

Η ΑΟΖ ως οικονομική λύση

Ομιλία στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών. «Η ΑΟΖ ως οικονομική λύση».

Νοημοσύνη και Άνθρωπος

Ομιλία στο Πνευματικό Κέντρο Κρύας Βρύσης. «Νοημοσύνη και Άνθρωπος».

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΝΙΚΟΥ ΛΥΓΕΡΟΥ

Ο Νίκος Λυγερός γεννήθηκε το 1968 στο Βόλο. Ως ερευνητής κατέχει διάφορα παγκόσμια ρεκόρ στους τομείς της άλγεβρας, της θεωρίας αριθμών και της συνδυαστικής. Είναι Στρατηγικός Σύμβουλος και καθηγητής Γεωστρατηγικής και Τοποστρατηγικής  στην Αστυνομική Ακαδημία, στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας, στη Σχολή Στρατολογικού, στη Σχολή Πολεμικής Αεροπορίας και στη Σχολή Εθνικής Άμυνας, στο Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών - Στελεχών στην Ελλάδα.

Ως καθηγητής μαθηματικών, πληροφορικής, κυβερνητικής, επιστημολογίας, γλωσσολογίας και βιοηθικής,  έχει διδάξει και διδάσκει στα Πανεπιστήμια της Λυών, της Αθήνας, της Θράκης και στην Πολυτεχνική Σχολή Ξάνθης. Υπήρξε διεθνής παρατηρητής στις προεδρικές του Nagorno Karabakh. Έχει διατελέσει Πρόεδρος Επιτροπής Καλλιτεχνικών Σχολείων (Υπουργείο Παιδείας). Είναι συγγραφέας, σκηνοθέτης, ποιητής, ζωγράφος, καθηγητής προικισμένων παιδιών, expert διερμηνέας και μεταφραστής στα γαλλικά δικαστήρια, επιστημονικός σύμβουλος του Συνδέσμου φίλων Καραθεοδωρή, που έχει στόχο την ανάδειξη της επιστημονικής μορφής του μεγαλύτερου μαθηματικού της σύγχρονης   Ελλάδας  Κωνσταντίνου  Καραθεοδωρή.

Ο Νίκος Λυγερός κατέχει έναν από τους υψηλότερους δείκτες ευφυίας (IQ) στην κλίμακα Stanford-Binet, με 189 βαθμούς, σχεδόν διπλάσιος του μέσου ανθρώπου.

Δημοσίευσε περισσότερα από 8.400 άρθρα, ποιήματα, λογοτεχνικά κείμενα, πάνω σε θέματα μαθηματικών, νοημοσύνης, φυσικής, φιλοσοφίας, εκπαίδευσης, μυθολογίας, θρησκείας, ιστορίας, αρχαιολογίας, κινηματογράφου, ζωγραφικής, μουσικής, πολιτικής, κοινωνιολογίας, στρατηγικής, management, οικονομίας.

Διαβάστηκε 5877 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Δέματα Αγάπης Εκτακτο Δελτίο Καιρού »