Η Πέλλα της Γεύσης

«Οι μυρωδιές και οι γεύσεις της Πέλλας επανέρχονται.»

Με αυτήν την επιθυμία ο Δήμος Πέλλας συνεργάζεται με τις Ανοιχτές Πόρτες των Δρόμων του Κρασιού της Βόρειας Ελλάδας. Την Κυριακή, 13 Μαΐου 2012, την ημέρα που οι οινικές θύρες ανοίγουν, θα πραγματοποιηθεί στο Κτήμα Λίγας (1ο χιλιόμετρο Γιαννιτσών-Αρχοντικού) αφιέρωμα στις παραδοσιακές γεύσεις και τα τοπικά προϊόντα της Πέλλας.


Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 11.30 π.μ. με την ομιλία της Δρ. Αναστασίας Χρυσοστόμου, αρχαιολόγου για τη διατροφή κατά την αρχαιότητα. Ακολούθως, ο μέντορας της γεύσης Ηλίας Μαμαλάκης θα παρουσιάσει παραδοσιακά πιάτα της Πέλλας. Την προετοιμασία των φαγητών ανέλαβαν έμπειροι μάγειρες των Γιαννιτσών ακολουθώντας τον πατροπαράδοτο τρόπο και χρησιμοποιώντας τα αγνά τοπικά προϊόντα.


Το αφιέρωμα αποτελεί μια πρώτη δράση του Δήμου Πέλλας για την ανάδειξη της παραδοσιακής γαστρονομίας, της δεμένης με την ιστορία και το λαϊκό πολιτισμό. Τη σύνδεση της σύγχρονης ζωής με τα αυθεντικά πολιτιστικά αγαθά και την ταπεινότητα την οποία προτείνουν. Την ενθύμηση των παραδοσιακών μυρωδιών της Πέλλας, τη μυρωδιά του οίνου από το αρχαίο αμπελοτόπι, του πλιγουριού από τα περίφημα χάνια των Γιαννιτσών πλάι στην Εγνατία Οδό,  του γριβαδιού από τη Λίμνη των Γιαννιτσών.  


Επιπλέον, η δράση στοχεύει στην προβολή των τοπικών προϊόντων και εταιρειών του Δήμου Πέλλας, οι οποίες συνεχίζουν τη μακρά παράδοση των γεύσεων. Όλοι οι συμμετέχοντες στη δράση «Η Πέλλα της Γεύσης» προσφέρουν εθελοντικά την εμπειρία, την εργασία και τα προϊόντας τους τιμώντας με τον τρόπο αυτό την εύγευστη Πέλλα.  

Ευχαριστούμε για την συνεργασία
         ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διαβάστηκε 4811 φορές