Δικτύο κοινωνικής αλληλεγγύης εθελοντικών οργανώσεων και ομάδων εθελοντών

ο  Δήμος  Πέλλας  προχωρεί  στην  ίδρυση  και  λειτουργία  δικτύου  κοινωνικής  αλληλεγγύης  εθελοντικών  οργανώσεων  και  ομάδων  εθελοντών

Ο εθελοντισμός σήμερα είναι επιτακτική ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλη εποχή για την επίλυση κοινωνικών, οικονομικών, και ανθρωπιστικών ζητημάτων. Αποτελεί την αφιλοκερδή ατομική συνεισφορά και στοχεύει στην ευημερία του συνόλου της κοινωνίας.

Ο εθελοντισμός αφορά όλους ανεξαιρέτως και λειτουργεί ως μια   επιμορφωτική συνισταμένη,  συνδετικός ιστός που ενδυναμώνει την κοινωνική αλληλεγγύη, ενισχύει την ενεργό συμμετοχή και την συνύπαρξη. Με την υλοποίηση των δράσεων θα επιτύχουμε την αλληλεγγύη, την ανθρωπιά και την συνοχή που όλοι επιθυμούμε και έχουμε ανάγκη.

Στοχεύοντας στην προώθηση , στον συντονισμό και στην ανάπτυξη των εθελοντικών δράσεων στο Δήμο μας καθώς και στην γενικότερη ευαισθητοποίηση των πολιτών για την συμμετοχή τους σε δράσεις εθελοντισμού , ο Δήμος Πέλλας προχωρεί στην ίδρυση και λειτουργία δικτύου κοινωνικής αλληλεγγύης εθελοντικών οργανώσεων και ομάδων εθελοντών.

Οι υπάρχουσες εθελοντικές οργανώσεις πρέπει να διατηρήσουν την αυτονομία και αυτοτέλειά τους, ενώ ταυτόχρονα, οι μεμονωμένοι εθελοντές να βρουν ένα πλαίσιο δράσεων όπου θα μπορούν να συμμετέχουν και η δράση τους να είναι οργανωμένη με συγκεκριμένα καθήκοντα.

Σκοπός των ομάδων εθελοντών είναι η ανάπτυξη της οργανωμένης συμμετοχικής δράσης των πολιτών στο πνεύμα της αλληλεγγύης και της προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο. Οι εθελοντικές ομάδες θα παρέχουν τις εθελοντικές υπηρεσίες τους σε τομείς υγείας , παιδείας , πολιτισμού , αθλητισμού , κοινωνικής αλληλεγγύης , περιβάλλοντος.

Αιτήσεις δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν συμπληρώνοντας το ειδικό έντυπο αίτησης-δήλωσης εθελοντικής προσφοράς στα κατά τόπους Δημοτικά καταστήματα. Συγκεκριμένα οι έντυπες αιτήσεις παραλαμβάνονται και κατατίθενται , για την Δημοτική Ενότητα Γιαννιτσών , στο Δημαρχιακό Μέγαρο στο αρμόδιο Γραφείο Κοινωνικής Πολιτικής υπεύθυνες υπάλληλοι: Μαρία Δαγδούνη – Μπόλλα Αικ. τηλ. 2382350849 και για τις υπόλοιπες Δημοτικές Ενότητες στα αντίστοιχα Δημοτικά καταστήματα.

Διαβάστηκε 8045 φορές