Διάλεξη Νίκου Λυγερού στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών

Τα Γιαννιτσά  επισκέφθηκε την Πέμπτη 30/05/2013 ο καθηγητής Νίκος Λυγερός αποδεχόμενος την πρόσκληση του Δημάρχου Πέλλας Γρηγόρη Στάμκου. Η διάλεξη με θέμα Εθνικός Στρατηγικός Πλούτος έγινε στα πλαίσια του  εορτασμού της Παγκόσμιας ημέρας Περιβάλλοντος (05/06/2013) και με αφορμή το ψήφισμα που κατέθεσε το Δημοτικό Συμβούλιο Πέλλας σχετικά με την επένδυση χρυσού στην Χαλκιδική.

Ο κ. Λυγερός συναντήθηκε  με το Δήμαρχο Πέλλας στο γραφείο του, τον ευχαρίστησε για την πρόσκληση και τον συνεχάρη για την πρωτοβουλία.

Διάλεξη Νίκου  Λυγερού  στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών

Διάλεξη Νίκου  Λυγερού  στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών

Ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος στον χαιρετισμό του, ευχαρίστησε το Νίκο Λυγερό για την αποδοχή της πρόσκλησης  και τόνισε μεταξύ άλλων. “Μετά τα τεκταινόμενα στο Δήμο Αριστοτέλη και με αφορμή το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας σχετικά με την επένδυση χρυσού στην Χαλκιδική, σήμερα βρίσκεται μαζί μας ο κατεξοχήν αρμόδιος να μας ενημερώσει για θέματα τεχνικά, οικονομικά αλλά και ενεργειακά, ο καθηγητής Νίκος Λυγερός. Οι γνώσεις του  θα μας διαφωτίσουν για ένα ζήτημα που αφορά την εξόρυξη χρυσού όχι μόνο στην Χαλκιδική αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας”. Ο Δήμαρχος  εξήρε τον κ. Λυγερό για την προσπάθεια που καταβάλει διασχίζοντας όλη την Ελλάδα, ενημερώνοντας το κοινό για τα οφέλη της θέσπισης της ΑΟΖ και δήλωσε χαρακτηριστικά “ Θα φτάσει η στιγμή που η ΑΟΖ θα αποτελεί  αίτημα του κόσμου”.

Διάλεξη Νίκου  Λυγερού  στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών

Ο Νίκος Λυγερός  δήλωσε και  ο ίδιος αρνητικός στην εξόρυξη χρυσού, τουλάχιστον μέχρι να αναπτυχθεί μια καινούργια τεχνολογία.
Αναφέρθηκε στις καταστροφικές συνέπειες τέτοιων επενδύσεων που καταπατούν και τον άνθρωπο αλλά  και το περιβάλλον. Δήλωσε επίσης ότι υπάρχει πλέον μεγάλη πιθανότητα αυτές οι καταστροφικές επενδύσεις να μην αξιοποιηθούν ούτε καν οικονομικά. Γιατί λοιπόν να αφήσουμε να καταστρέψουν οριστικά την πατρίδα μας ενώ δεν υπάρχει καν οικονομική δικαιολογία; Γιατί να θέλουμε να θυσιάσουμε τη Μακεδονία και τη Θράκη την ώρα που γνωρίζουμε ότι οι ετήσιες απολαβές του ελληνικού κράτους από όλα τα μεταλλεία της χώρας είναι της τάξης μόνο των 2 εκατομμυρίων ευρώ, όταν στη Θράκη έχουμε κοιτάσματα ζεόλιθου που η εξόρυξη τους δεν καταπατά ούτε τον άνθρωπο αλλά ούτε και το περιβάλλον. Η ελληνική ΑΟΖ και ο ζεόλιθος μας επιτρέπουν να αποφύγουμε έξυπνα και αποτελεσματικά οποιαδήποτε οριστική καταστροφή στη Μακεδονία και τη Θράκη.

Για το θέμα της ελληνικής ΑΟΖ που όταν θεσπισθεί θα είναι η μεγαλύτερη στη Μεσόγειο, ο κ. Λυγερός εξέφρασε για άλλη μια φορά την πεποίθηση του, ότι αποτελεί κυρίαρχο θέμα που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα για τη χώρα και το λαό μας.
Μετά το τέλος της διάλεξης ο κ .Λυγερός δέχθηκε ερωτήσεις από το κοινό και συνομίλησε μαζί του για αρκετή ώρα.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία.
Γραφείο Τύπου.
 

Διαβάστηκε 4996 φορές