Η Πέλλα της γεύσης «Το αμπέλι της στο πιάτο»

Η Πέλλα της γεύσης «Το αμπέλι της στο πιάτο»

Φετινό αφιέρωμα «Το αμπέλι της στο πιάτο»

 Ο Δήμος Πέλλας σε συνεργασία με το Κτήμα Λίγας οργανώνει και φέτος, για τρίτη συνεχή χρονιά, την Πέλλα της γεύσης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Μαΐου 2014 στο Κτήμα Λίγας (1ο χλμ. Γιαννιτσών-Αρχοντικού). Η παραδοσιακή γαστρονομία, οι ταπεινές και αγνές γεύσεις της Πέλλας επαναφέρουν στο τραπέζι και τη μνήμη, τις εικόνες ζωής των προηγούμενων δεκαετιών όταν η απλότητα ήταν συνώνυμη της πληρότητας.

Ο Δήμος Πέλλας σε συνεργασία με το Κτήμα Λίγας οργανώνει και φέτος, για τρίτη συνεχή χρονιά, την Πέλλα της γεύσης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Μαΐου 2014 στο Κτήμα Λίγας (1ο χλμ. Γιαννιτσών-Αρχοντικού). Η παραδοσιακή γαστρονομία, οι ταπεινές και αγνές γεύσεις της Πέλλας επαναφέρουν στο τραπέζι και τη μνήμη, τις εικόνες ζωής των προηγούμενων δεκαετιών όταν η απλότητα ήταν συνώνυμη της πληρότητας. Το φετινό αφιέρωμα έχει τίτλο «Το αμπέλι της Πέλλας στο πιάτο». Τα προϊόντα της αμπέλου γίνονται η πρώτη ύλη για την προετοιμασία παραδοσιακών πιάτων συνοδευμένων με το εύγευστο κρασί των τοπικών οινοποιών.

 Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 11 π.μ. με την ομιλία του συγγραφέα κ. Πάνου Θεοδωρίδη με τίτλο «Αναμνήσεις από το μέλλον της Πέλλας». Θα ακολουθήσει η παρουσίαση των  προτεινόμενων πιάτων, που προετοίμασαν επαγγελματίες μάγειροι της Πέλλας, από την κα. Χριστίνα Μάγγου.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 11 π.μ. με την ομιλία του συγγραφέα κ. Πάνου Θεοδωρίδη με τίτλο «Αναμνήσεις από το μέλλον της Πέλλας». Θα ακολουθήσει η παρουσίαση των  προτεινόμενων πιάτων, που προετοίμασαν επαγγελματίες μάγειροι της Πέλλας, από την κα. Χριστίνα Μάγγου. Η ετήσια εκδήλωση «Η Πέλλα της γεύσης» έχει ως στόχο την ανάδειξη της παραδοσιακής γαστρονομίας ως βασικό στοιχείο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, δεμένου με τις αξίες ζωής και τη συλλογική μνήμη. Η εκδήλωση υλοποιείται χάρη στην αφιλοκερδή προσφορά και εργασία ανθρώπων της Πέλλας, των εστιατόρων, των οινοποιών, των επιχειρηματιών και των εθελοντών. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή και απευθύνεται προς όλους τους κατοίκους και επισκέπτες του Δήμου Πέλλας.

Φετινό αφιέρωμα «Το αμπέλι της στο πιάτο»Φετινό αφιέρωμα «Το αμπέλι της στο πιάτο»
Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Πέλλας

Διαβάστηκε 4054 φορές