Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα για τον καταρροϊκό πυρετό στο Δήμο Πέλλας

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το απόγευμα στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσία δεκάδων κτηνοτρόφων, η ημερίδα για τον καταρροϊκό πυρετό που διοργάνωσε ο Δήμος Πέλλας.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος, ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του Δήμου που για δεύτερη χρονιά εφαρμόζει πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών, υποστηρίζοντας παράλληλα κτηνοτροφικές περιοχές του Δήμου Πέλλας, προκειμένου να περιοριστούν τα κρούσματα του καταρροϊκού πυρετού.

Στα συμπτώματα, στα μέτρα πρόληψης της νόσου και στους τρόπους αντιμετώπισης αναφέρθηκαν εκτενώς οι επιστήμονες κ. Λάζαρος Παρασκευαΐδης, Γεωπόνος – Ζωοτέχνης, Σύμβουλος Ανάπτυξης της Π.Ε.Δ. Κεντρικής Μακεδονίας και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Ελέγχου του Προγράμματος Καταπολέμησης των Κουνουπιών και ο κ. Μιχάλης Μιαούλης, Βιολόγος MSc. Ειδική αναφορά έγινε στον τρόπο μετάδοσης της νόσου αλλά και στις προφυλάξεις που πρέπει να λαμβάνουν οι κτηνοτρόφοι για τον περιορισμό της εξάπλωσής της.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν η περιφερειακή σύμβουλος κ.Ζωγράφου, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Πέλλας κ. Πασσαλής, αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Δημοτικών Επιχειρήσεων, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, ο Πρόεδρος των κτηνοτρόφων Δήμου Πέλλας κ. Γρηγοριάδης και πλήθος κόσμου.

Χαιρετισμό επίσης απηύθυνε ο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πέλλας κ.Τσιαντάκης.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της ΠΙΤΤΑΣ ΓΕΩ.ΚΤΗ.Μ.Α.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία
Γραφείο Τύπου

Διαβάστηκε 4927 φορές