Υλοποιείται επιτέλους το όραμα της Έλλης Μακαρόνα με την αποπεράτωση της Βιβλιοθήκης- Πινακοθήκης της Πέλλας.

Υπεγράφη σήμερα Δευτέρα από το Δήμαρχο Πέλλας Γρηγόρη Στάμκο και τον εκπρόσωπο της ανάδοχης εταιρίας «ΑΚΡΟΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΤΕ» σύμβαση ύψους 141.181,25 ευρώ για την εκτέλεση του έργου «Αποπεράτωση βιβλιοθήκης και πινακοθήκης Δήμου Πέλλας ». Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων ύστερα από πρόταση του Υπουργείου Πολιτισμού. Η προθεσμία εκτέλεσης του έργου έχει καθοριστεί σε 100 ημερολογιακές μέρες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο έργο είχε δημοπρατηθεί το 2007 από την δημοτική αρχή του Καποδιστριακού Δήμου Πέλλας και το 2010 πριν ακόμη ολοκληρωθεί, ο εργολάβος διέκοψε τις εργασίες. Ακολούθησε μια χρονοβόρα προσπάθεια αντικατάστασης του αναδόχου και με την εξεύρεση της χρηματοδότησης, λίγο πριν την εκπνοή του 2014, δόθηκε οριστική λύση και αναμένεται άμεσα η ολοκλήρωση της βιβλιοθήκης - πινακοθήκης στην Πέλλα.

Καταφέραμε μετά από πολλές προσπάθειες να ξεπεράσουμε τα όποια προβλήματα και να εξασφαλίσουμε την απαιτούμενη χρηματοδότηση τόσο για την αποπληρωμή παλιών οφειλών όσο και για την αποπεράτωση της βιβλιοθήκης και πινακοθήκης της Πέλλας. Μέριμνα μας είναι η ταχύτατη ολοκλήρωση του έργου. Τα έργα που εξελίσσονται ήδη, οι αναπλάσεις και οι μελέτες που εκπονούνται, η ιστορία και η παράδοση της Πέλλας μπορούν κάλλιστα να αποτελέσουν το εφαλτήριο για την πολιτιστική και τουριστική αναβάθμιση που δικαιούται η περιοχή τόνισε ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος.

Από το Γραφείο Τύπου

Διαβάστηκε 2332 φορές