Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου για τις κινητοποιήσεις των αγροτών και των κτηνοτρόφων

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πέλλας κατά τη χθεσινή του τακτική συνεδρίαση αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πέλλας, ενός κατεξοχήν αγροτικού δήμου, συμπαραστέκεται και υποστηρίζει τα δίκαια αιτήματα των αγροτών και των κτηνοτρόφων που συμμετέχουν στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Γι΄αυτό και αντιτίθεται στα σκληρά μέτρα όπως είναι η αύξηση του φορολογικού συντελεστή από το 13 στο 26% και της προκαταβολής του στο 100%, η αύξηση του Φ.Π.Α των γεωργικών εφοδίων, η κατάργηση του αγροτικού τιμολογίου στο ρεύμα και ο διπλασιασμός των εισφορών στον ΟΓΑ.

Δηλώνουμε ξεκάθαρα την αντίθεση μας στα υφεσιακά μέτρα διότι, σε μια περίοδο έντονης και παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, η πολιτική που ακολουθείται για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, δεν αφήνει κανένα περιθώριο ανάπτυξης και εξόδου από την κρίση, μειώνει ακόμη περισσότερο το εισόδημα των αγροτών και καθιστά την ενασχόληση με τον πρωτογενή τομέα ασύμφορη και απαγορευτική.

Τα συγκεκριμένα μέτρα είναι πρωτοφανή, άδικα, δυσβάσταχτα και διαλύουν την Ελληνική γεωργία και κτηνοτροφία. Στερούν από πολλές αγροτικές οικογένειες το δικαίωμα να ζουν με αξιοπρέπεια και συσσωρεύουν τα προβλήματα τους.

Δηλώνουμε έμπρακτα τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στα δίκαια αιτήματα των αγροτών και καλούμε την κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους, να αποσύρει τα ισοπεδωτικά μέτρα και να στηρίξει ουσιαστικά και με αναπτυξιακές πρωτοβουλίες την αγροτική παραγωγή.

Γιαννιτσά 12/11/2015
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. 
Πασσαλής Χρήστος
Διαβάστηκε 1585 φορές