Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πέλλας για το ενδεχόμενο κατάργησης του Αστυνομικού Τμήματος Φύλαξης Κρύας Βρύσης

Στη συνεδρίαση της 4ης Δεκεμβρίου 2015 αποφασίστηκε ομόφωνα από το Δ.Σ. του Δήμου Πέλλας το παρακάτω ψήφισμα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πέλλας μετά τη δημοσιοποίηση του σχεδίου αναδιάταξης των υπηρεσιών της αστυνομίας, δηλώνει κατηγορηματικά την αντίθεση του στο ενδεχόμενο κατάργησης του Α.Τ.Φ. Κρύας Βρύσης.

Το συγκεκριμένο τμήμα στεγάζεται σε κτήριο χωρίς έξοδα, με εξασφαλισμένη τη συντήρηση του από το Δήμο Πέλλας και διαθέτει κρατητήριο δέκα ατόμων που πληροί τους κανόνες ασφαλείας. Καλύπτει μια αγροτική περιοχή με πληθυσμό περισσότερο από (10.000) δέκα χιλιάδες κατοίκους και παρέχει ασφάλεια στη λειτουργία του υποκαταστήματος ΕΛ.ΤΑ., το οποίο εξυπηρετεί δεκάδες συνταξιούχος , στη λειτουργία των υποκαταστημάτων της Εθνικής και της Τράπεζας Πειραιώς , των βιομηχανιών και των πρατηρίων υγρών καυσίμων.

Σε μια κατεξοχήν αγροτική περιοχή, όπως είναι η Δημοτική Ενότητα Κρύας Βρύσης, είναι συχνά τα φαινόμενα κλοπών αγροτικών προϊόντων και μηχανημάτων αλλά και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Επιπρόσθετα, οι περισσότεροι παράνομοι αλλοδαποί , συλλαμβάνονται στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Πέλλας.

Σε μια περιοχή με έντονη παραβατικότητα, με πολλές οδούς διαφυγής, θα είναι καταστροφικό για την τοπική κοινωνία το ενδεχόμενο κατάργησης του αστυνομικού τμήματος, τη στιγμή μάλιστα που η παρατεταμένη οικονομική διαμορφώνει ανεξέλεγκτες συνθήκες και ένα πρόσφορο περιβάλλον για την αύξηση ποικίλων μορφών παραβατικότητας.

Για τους παραπάνω λόγους θεωρούμε αυτονόητη και απαραίτητη τη λειτουργία του αστυνομικού τμήματος στην πόλη της Κρύας Βρύσης και ζητάμε την περαιτέρω ενίσχυσή του, ώστε να ενταθεί το αίσθημα ασφάλειας των δημοτών.

Γιαννιτσά 04/12/2015
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
Χρήστος Πασσαλής

Διαβάστηκε 1699 φορές