Στα Γιαννιτσά η Υπουργός Πολιτισμού

Τα Γιαννιτσά επισκέφθηκε, την Τρίτη 15 Μαρτίου, η Υπουργός Πολιτισμού κα. Λίνα Μενδώνη. Η Υπουργός μετέβη στα Οθωμανικά μνημεία της πόλης και στη Μητρόπολη Γιαννιτσών. Ακολούθησε σύσκεψη στο γραφείο του δημάρχου όπου συζητήθηκαν ζητήματα διαχείρισης της πολιτιστικής κληρονομιάς στο δήμο Πέλλας.

Ο δήμαρχος ζήτησε τη συνεργασία της κ. Υπουργού για μια σειρά θεμάτων που αφορούν στο δήμο μας και συγκριμένα αναφέρθηκε:

  • Στην αξιοποίηση του τέως Στρατοπέδου Καψάλη όπου διατηρούνται κατασκευές, διατηρητέες και μη, από τον 15ο έως τον 20ο αιώνα.
  • Στην επίλυση του ιδιοκτησιακού ζητήματος της οικίας του Εμίν Μπέη (Παλιό Νοσοκομείο) που ανήκει στο Υπουργείο Υγείας και την παραχώρηση της ιδιοκτησίας του στο δήμο Πέλλας.
  • Στην επίλυση του ιδιοκτησιακού ζητήματος για τα Λουτρά του Γαζή Εβρενός.
  • Στο σταθερό άνοιγμα των οθωμανικών μνημείων προς το κοινό.
  • Στη συνεργασία με το ΥΠΠΟ για το νέο Μακεδονικό Τάφο που ανακαλύφθηκε στην Πέλλα κάτω από το επίπεδο του σύγχρονου δρόμου, προκειμένου να καταστεί επισκέψιμος.
  • Και στην αποκατάσταση του ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην κοινότητα του Σταυροδρομίου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο βουλευτής Πέλλας, κ. Διονύσης Σταμενίτης ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας κ. Ζαχαρίας Σπαθόπουλος, η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας κα. Ελισάβετ Τσιγαρίδα, η Προϊσταμένη της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Κεντρικής Μακεδονίας, κα. Σοφία Χριστοφορίδου και στελέχη του Υπουργείου Πολιτισμού.

Από το Γραφείο τύπου

Διαβάστηκε 517 φορές