Αθλητική Πολιτιστική Γιορτή στον Αρχαιολογικό Χώρο Πέλλας με τους Ολυμπιονίκες Απόστολο Τασκούδη και Γιάννη Τσίλη

Το Δημοτικό Σχολείο της Νέας Πέλλας και της Παραλίμνης σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Πέλλας, την Εφορία Αρχαιοτήτων Πέλλας, την Δ/νση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, και την ΕΘΝ.Ο.Α (Εθνική Ολυμπιακή  Ακαδημία), διοργανώνουν Αθλητική Πολιτιστική Γιορτή την Τρίτη 17 Μαΐου 2022 ώρα 09.00 π.μ στον Αρχαιολογικό Χώρο Πέλλας.

Μαθήτριες/τές του Δημοτικού Σχολείου Παραλίμνης, του Δημοτικού Σχολείου Νέας Πέλλας και του 6ου Δημοτικού Σχολείου Γιαννιτσών θα συναντηθούν στον Αρχαιολογικό Χώρο Πέλλας με τους Έλληνες Ολυμπιονίκες Απόστολο Τασκούδη και Γιάννη Τσίλη.

Σκοπός της συγκεκριμένης εκδήλωσης είναι να αναδείξουμε όλοι μαζί τη μορφωτική και εκπαιδευτική αξία των Ολυμπιακών Αγώνων, συνδέοντας το μάθημα της Φυσικής Αγωγής (παιχνίδι, άσκηση) με την Ιστορία της άθλησης στην Πέλλα, πρωτεύουσα της Μακεδονίας, την αξία του Εθελοντισμού για την υγεία καθώς θα πραγματοποιηθεί η 6η Εκπαιδευτική εθελοντική Δράση για δότες αίματος και μυελού των οστών και την δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου.

Τα παιδιά  θα γνωρίσουν τον Αρχαιολογικό Χώρο σε συνδυασμό με την γνώση, την ψυχαγωγία και την αναψυχή, θα προσανατολιστούν αναγνωρίζοντας τα μνημεία στον χώρο, καθώς επίσης:

  • Θα περιηγηθούν επί των αρχαίων οδών στο νότιο τμήμα του επισκέψιμου  αρχαιολογικού χώρου σύμφωνα με τις οδηγίες του προσωπικού του χώρου και θα συμμετέχουν  σε  πρόγραμμα αθλητικών δραστηριοτήτων καταγράφοντας στο ημερολόγιο φυσικής  δραστηριότητας πόσο χρόνο αφιερώνουν σε ήπιας έντασης  ή μέτριας προς έντονης έντασης  φυσική δραστηριότητα κατά την διάρκεια του ελεύθερου χρόνου.
  • Θα παρακινηθούν για συστηματική άθληση μέσα και έξω από το σχολείο και παράλληλα θα προβάλλουν στην ανάπτυξη του Πολιτιστικού Τουρισμού σε συνδυασμό με τον Εκπαιδευτικό και Αθλητικό Τουρισμό και το Περιβάλλον στην Πέλλα, γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου σε συνεργασία με Φορείς Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Υγείας, Άθλησης- Άσκησης και Αναψυχής, συνδέοντας το παιχνίδι (Άσκηση- Άθληση) με τον Πολιτισμό την Υγεία και την αξιοποίηση του Ελεύθερου χρόνου.

Στόχος – Όραμα η δημιουργία  ενός δικτύου σχολικών μονάδων συνεργασίας και επικοινωνίας στο μάθημα της φυσικής αγωγής με κατεύθυνση στην υγεία και την ποιότητα ζωής, για παρακίνηση σε συστηματική άθληση εντός και εκτός σχολείου και η δυνατότητα δημιουργίας στον Αρχαιολογικό Χώρο Πέλλας «Κέντρου Εκπαίδευσης Ολυμπιακής Παιδείας-Δια βίου Άσκησης-Άθλησης και Αναψυχής» .

Ο Απόστολος Τασκούδης είναι Ολυμπιονίκης στο αγώνισμα της Πάλης. Ο Σερραίος Ολυμπιονίκης κατέκτησε την 6η θέση στα 66 κιλά της Ελευθέρας Πάλης στους Ολυμπιακούς Αγώνες που διοργανώθηκαν στην Αθήνα το 2004. Πέντε φορές παγκόσμιος πρωταθλητής πάλης στην άμμο, αθλητής

Ο Γιάννης Τσίλης είναι Ολυμπιονίκης στο αγώνισμα της κωπηλασίας. Γεννήθηκε στα Ιωάννινα. Έχει κερδίσει πολλές Πανελλήνιες νίκες αλλά και Διεθνείς διακρίσεις, με σημαντικότερες την 4η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου 2012 και την 8η στους Ολυμπιακούς του Ρίο 2016.

Επίσης καλεσμένοι είναι ο Θεοδόσης Παυλίδης, προπονητής του Παλαιστικού Συλλόγου «Α.Σ Δυτικού Πέλλας», 3ος στον κόσμο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ελευθέρας πάλης στην άμμο και ο Βασίλης Τσαλικίδης, διεθνής πρωταθλητής στο αγώνισμα της κωπηλασίας με διακρίσεις σε Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Υπεύθυνος προγράμματος είναι ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής κ. Χρήστος Μπαλάσκας.

Από το Γραφείο Τύπου

Διαβάστηκε 654 φορές