Ο Δήμος Πέλλας ανάβει τη "Φλόγα της Μνήμης" για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού

Ο Δήμος Πέλλας ανάβει τη "Φλόγα της Μνήμης" για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού

Εκδήλωση μνήμης και απόδοσης τιμής με τη "Φλόγα της Μνήμης" θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Πέλλας τιμώντας την 105η πένθιμη επέτειο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.
Για αυτό το λόγο προσκαλεί την Τετάρτη 22 Μαϊου και ώρα 19:30, όλους τους πολίτες, τους ποντιακούς και πολιτιστικούς συλλόγους, τους κοινωνικούς, επαγγελματικούς, εκπαιδευτικούς, επιστημονικούς, συνδικαλιστικούς και αθλητικούς φορείς του Δήμου να κρατήσουν άσβεστη τη Φλόγα της Μνήμης και να αποτίσουν με την παρουσία τους τον οφειλόμενο φόρο τιμής στα 353.000 θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.
Το πρόγραμμα της "Φλόγας της Μνήμης" στο Δήμο Πέλλας
Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 και ώρα 20:00, με το εξής πρόγραμμα:
Συγκέντρωση στον προαύλειο χώρο του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών και άναμμα της φλόγας σε μικρά φαναράκια και κεριά από μαθητές του Αλεξάνδρειου Δημοτικού Ωδείου Γιαννιτσών, του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών και πολίτες.
Πορεία προς το Μνημείο Ποντιακού Ελληνισμού, πλατεία Νέας Τραπεζούντας
Τρισάγιο στο Μνημείο
Σύντομη ομιλία Δημάρχου Πέλλας, Ευστάθιου Φουντουκίδη
Ανάγνωση Ψηφίσματος από τον Κωνσταντίνο Ποργιαζίδη
Ενός λεπτού σιγή με υπόκρουση ποντιακής λύρας με μοιρολόι
Μικρή μουσική επένδυση από καθηγητές και μαθητές του Αλεξάνδρειου Δημοτικού Ωδείου Γιαννιτσών και του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών
Εναπόθεση της φλόγας και αποχώρηση
Στην εκδήλωση συμμετέχουν:
Ποντιακά Σωματεία του Δήμου Πέλλας, Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο Γιαννιτσών, Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών.
Το βράδυ της Τετάρτης, 22 Μαϊου, το Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών θα φωταγωγηθεί συμβολικά σε ένδειξη σεβασμού και πένθους για τους αδικοχαμένους νεκρούς της Γενοκτονίας.
Η εκδήλωση της "Φλόγας Μνήμης" είναι ενταγμένη στην πρωτοβουλία του Δικτύου Πόλεων με Κοινότητες απογόνων Ελλήνων της καθ’ ημάς Ανατολής της ΚΕΔΕ, στο οποίο ανήκει και ο Δήμος Πέλλας.

Από το Γραφείο Τύπου

floga mnhmhs

Διαβάστηκε 386 φορές