Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου ο «Δρόμος Θυσίας 2024» στα Γιαννιτσά

Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου όρισε ο Δήμαρχος Πέλλας, Ευστάθιος Φουντουκίδης, ως επίσημη ημέρα διεξαγωγής του «Δρόμου Θυσίας 2024».

Ο Δήμαρχος συζήτησε με την Οργανωτική Επιτροπή τις προτάσεις σχετικά με την διοργάνωση του 11ου Ημιμαραθωνίου - PELLA HALF MARATHON και των παράλληλων δρόμων του «Δρόμου Θυσίας 2024», ενώ είχε προηγηθεί η σχετική ενημέρωση από τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού, Γιάννη Γυριχίδη.
Στη σύσκεψη που έγινε στο Δημαρχείο, ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Πέλλας Βασίλης Πλούγαρλης, παρουσία της υπεύθυνης του Γραφείου Αθλητισμού Δώρας Συλλέκτη, έθεσε τα δεδομένα ασφάλειας του αγώνα, ενώ ο πρόεδρος της Ομάδας Μαραθωνίου Γιαννιτσών, Νίκος Τομπουλίδης, δώρισε στον Δήμαρχο το τριπλό μετάλλιο του αγώνα και αναμνηστικά της Ομάδας Μαραθωνίου.

Dromos Thisias 3
Το μετάλλιο του 11ου Ημιμαραθωνίου- PELLA HALF MARATHON είναι εμπνευσμένο από ψηφιδωτό δάπεδο Ελληνιστικής οικίας της Πέλλας, με θέμα «το Κυνήγι του Λιονταριού». Χρονολογείται στο 325-300 π.Χ. και εικάζεται ότι η παράσταση παραπέμπει σε μία ιστορία διάσωσης του Αλέξανδρου από τον στρατηγό και φίλο του Κρατερό, κατά τη διάρκεια κυνηγιού. Πρόκειται για ένα τρίπτυχο του οποίου η πρώτη εικόνα, δόθηκε πέρυσι το 2023, η δεύτερη του Λέοντα θα δοθεί φέτος στον Δρόμο Θυσίας 2024, ενώ η τρίτη εικόνα θα δοθεί στη διοργάνωση 2025, έτσι ώστε οι συμμετέχοντες σταδιακά να συνθέσουν την παράσταση.
Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει η δημοσίευση της προκήρυξης του αγώνα.

Από το Γραφείο Τύπου

Διαβάστηκε 150 φορές