ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ

Ο Δήμος Πέλλας ανακοινώνει: Όσοι εκμεταλλεύονται καταστήματα (καφετερίες, καφενεία, ταβέρνες, οβελιστήρια, αναψυκτήρια, ζαχαροπλαστεία, fast food, ουζερί, bar, οπωροπαντοπωλεία, εμπορικά καταστήματα κ.λ.π.) και προτίθενται να καταλάβουν χώρο των πεζοδρομίων του Δήμου Πέλλας, οφείλουν να προσέλθουν στις  αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου το αργότερο μέχρι 15 Μαϊου 2012 για τη λήψη της σχετικής άδειας.

  • Για τη Δημοτική Ενότητα Γιαννιτσών ( Δημοτικό Κατάστημα Γιαννιτσών Γραφείο Εσόδων 1ος όροφος).
  • Για τη Δημοτική Ενότητα Κρύας Βρύσης ( Δημοτικό Κατάστημα Κρύας Βρύσης Γραφείο 4 - 2ος  όροφος.
  • Για τη Δημοτική Ενότητα Μ.Αλεξάνδρου ( Δημοτικό Κατάστημα Γαλατάδων Γραφείο 9- ισόγειο).
  • Για τη Δημοτική Ενότητα Πέλλας ( Δημοτικό Κατάστημα Πέλλας  1ος όροφος).

Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω άδεια είναι απαραίτητη ακόμη κι αν ο χώρος του πεζοδρομίου που οι ενδιαφερόμενοι προτίθενται να καταλάβουν είναι ελάχιστος.

Τονίζεται ότι:

  1. Για την έκδοση αδειών ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων θα ληφθούν υπόψη οι προβλεπόμενες από το Νόμο Διατάξεις.
  2. Για την τοποθέτηση διακοσμητικών και  λειτουργικών στοιχείων (φωτιστικά, γλάστρες κ.λ.π.) στους χώρους που θα επιτραπεί η τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων, οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να υποβάλουν αίτηση στην Τεχνική υπηρεσία του Δήμου με τα δικαιολογητικά που κατά περίπτωση θα ζητηθούν.
  3. Για τα καταστήματα που βρίσκονται στον πεζόδρομο της πόλης Γιαννιτσών (οδός Ελ. Βενιζέλου) καθώς και στις πεζοδρομημένες παρόδους αυτού, τα τραπεζοκαθίσματα δεν θα αναπτύσσονται πέρα από το όριο των φανοστατών. Στους λοιπούς πεζόδρομους της πόλης Γιαννιτσών δεν θα αναπτύσσονται πέρα από τις γραμμές – όρια που καθορίστηκαν από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου.
  4. Στους κατόχους περιπτέρων επιτρέπεται η χρήση μόνο δύο ψυγείων ή ενός διπλού (παγωτά – αναψυκτικά). Η άδεια θα τους χορηγηθεί με την προσκόμιση της άδειας υγειονομικού ενδιαφέροντος. Οι κάτοχοι περισσότερων ψυγείων οφείλουν άμεσα να τα απομακρύνουν.
  5. Για την κατάληψη κοινοχρήστων χώρων με οικοδομικά υλικά, οι ενδιαφερόμενοι υποχρεούνται πριν την κατάληψη, να λαμβάνουν τη σχετική άδεια.
  6. Για τη λήψη των προαναφερομένων αδειών, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να προσκομίζουν πέραν των λοιπών δικαιολογητικών που θα τους ζητηθούν, βεβαίωση μη οφειλής στο Δήμο Πέλλας από το Ταμείο του Δήμου.
  7. Σε κάθε περίπτωση κατάληψης πεζοδρομίου δεν πρέπει να παρεμποδίζεται ή να δυσχεραίνεται η κυκλοφορία των πολιτών, ομοίως και για τους πεζοδρόμους στους οποίους πρέπει να είναι δυνατή η διέλευση οχημάτων έκτακτης ανάγκης.

Σημείωση: Oι προαναφερόμενες διαδικασίες προβλέπονται  από τον Νόμο 1080/80 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει καθώς και από τις σχετικές αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων περί χρήσης & τελών παραχωρούμενων κοινοχρήστων χώρων και πεζοδρομίων. 

Περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις μπορείτε να λαμβάνετε:

  • Για τη Δημοτική Ενότητα Γιαννιτσών στα τηλέφωνα 2382350831-50844.
  • Για τη Δημοτική Ενότητα Κρύας Βρύσης στο τηλέφωνο 2382351236.
  • Για τη Δημοτική Ενότητα Μ. Αλεξάνδρου στο τηλέφωνο 2382351314.
  • Για τη Δημοτική Ενότητα Πέλλας στο τηλέφωνο 2382351787.
Διαβάστηκε 4745 φορές