Δημοπρασία για την εκμίσθωση του δημοτικού αναψυκτήριου «ΦΙΛΙΠΠΕΙΟΝ»

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΛΛΑΣ προκηρύσσει φανερή, προφορική, πλειοδοτική δημοπρασία για την εκμίσθωση του κτιρίου του δημοτικού αναψυκτηρίου «ΦΙΛΙΠΠΕΙΟΝ»

το οποίο βρίσκεται στη δημοτική κοινότητα Γιαννιτσών, στο με αριθμό 257 Οικοδομικό Τετράγωνο, του εγκεκριμένου Σχεδίου Πόλεως Γιαννιτσών, μετά του περιβάλλοντος αυτού χώρου, συνολικής έκτασης 2.745,74 τ.μ., υπό τον όρο ότι ο μισθωτής θα αναλάβει το σύνολο της δαπάνης ανακαίνισης του κτιρίου και της βελτίωσης, αναβάθμισης και διαμόρφωσης του περιβάλλοντος αυτό χώρου, ώστε το συγκεκριμένο δημοτικό ακίνητο να καταστεί τοπόσημο και να συμβάλει στην προσέλκυση επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που θα καταστήσουν το Δήμο Πέλλας, σε συνδυασμό με τα ιστορικά μνημεία που υπάρχουν σε αυτόν, δημοφιλή τουριστικό προορισμό, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας και προς εξυπηρέτηση των συμφερόντων του Δήμου Πέλλας.
Η δημοπρασία θα διεξαχθεί από την Επιτροπή Δημοπρασίας σε δύο (2) φάσεις :
α) Η πρώτη (1η) φάση περιλαμβάνει την κατάθεση από τους συμμετέχοντες οικονομικούς φορείς των απαιτούμενων δικαιολογητικών και τον έλεγχό τους από την Επιτροπή Δημοπρασίας και την Επιτροπή Αξιολόγησης Τεχνικών Προσφορών και θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα Γιαννιτσών την Παρασκευή 9 Αυγούστου 2024 και ώρα από 11:00 π.μ. έως 11:30 π.μ.
β) Η δεύτερη (2η) φάση, στην οποία συμμετέχουν μόνο οι οικονομικοί φορείς των οποίων τα δικαιολογητικά θα κριθούν επαρκή σύμφωνα με τους όρους και τις απαιτήσεις της διακήρυξης, περιλαμβάνει την προφορική υποβολή οικονομικών προσφορών για την μίσθωση του ακινήτου, μέχρι την ανάδειξη πλειοδότη – μισθωτή και θα διενεργηθεί στο Δημοτικό Κατάστημα Γιαννιτσών σε νέα ημερομηνία και ώρα που θα οριστεί από την Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Πέλλας.
Ο τελευταίος πλειοδότης υποχρεούται να παρουσιάσει αξιόπιστο εγγυητή, ο οποίος θα υπογράψει τα πρακτικά της δημοπρασίας, ευθυνόμενος αλληλέγγυα και εξ’ ολοκλήρου μαζί με τον πλειοδότη για την εκπλήρωση των όρων της μίσθωσης.
Οι ενδιαφερόμενοι οικονομικοί φορείς (φυσικά και νομικά πρόσωπα), προκειμένου να γίνουν δεκτοί στη δημοπρασία, υποχρεούνται να καταθέσουν φάκελο με τίτλο «ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ», ο οποίος θα περιλαμβάνει τέσσερις (4) υποφακέλους με τίτλο «ΕΓΓΥΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ», «ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ», «ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΛΗΡΩΣΗΣ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΚΩΛΥΜΑΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ» και «ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ», οι οποίοι θα περιέχουν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, όπως περιγράφονται αναλυτικά στη διακήρυξη.
Το ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς ετήσιου μισθώματος ορίζεται στο ποσό των είκοσι τεσσάρων χιλιάδων ευρώ (24.000,00 €). Επιπλέον ορίζεται ότι κάθε προσφορά για να γίνει αποδεκτή θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη από την προηγούμενη τουλάχιστον κατά εκατό ευρώ (100,00 €).

Η χρονική διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται σε είκοσι πέντε (25) έτη και θα αρχίσει από την παράδοση του μισθίου στον μισθωτή, που θα αποδεικνύεται από την υπογραφή του σχετικού πρωτοκόλλου παράδοσης – παραλαβής, ανεξαρτήτως του χρόνου υπογραφής της σχετικής σύμβασης
Πληροφορίες για τη δημοπρασία παρέχονται από το Γραφείο Εσόδων και Δημοτικής Περιουσίας του Δήμου Πέλλας κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (τηλ. 2382350-831, -837, -844).

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΔΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ

Διαβάστηκε 431 φορές