«Εκπόνηση μελέτης για την σύνταξη γενικού σχεδίου ύδρευσης (master-plan) της Δ.Ε.Υ.Α. Πέλλας και εκπόνηση μελέτης για την υλοποίηση σχεδίου ασφαλείας νερού της Δ.Ε.Υ.Α. Πέλλας» Συνολικής Δημόσιας Δαπάνης : 330.091,90 €

Ένταξη της πράξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020» με τίτλο:

«Εκπόνηση μελέτης για την σύνταξη γενικού σχεδίου ύδρευσης (master-plan) της Δ.Ε.Υ.Α. Πέλλας και εκπόνηση μελέτης για την υλοποίηση σχεδίου ασφαλείας νερού της Δ.Ε.Υ.Α. Πέλλας» Συνολικής Δημόσιας Δαπάνης : 330.091,90 €

ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ:
ΠΑΡΑΔΟΤΕΑ ΠΡΑΞΗΣ:

1.Μελέτη για το Γενικό Σχέδιο ύδρευσης (Master-Plan) Δ.Ε.Υ.Α.Π.
2.Μελέτη υλοποίησης για το Σχέδιο Ασφάλειας Νερού Δ.Ε.Υ.Α.Π.

1. Σύνταξη μελέτης για  το γενικό σχέδιο ύδρευσης (master-plan) της Δ.Ε.Υ.Α. Πέλλας.

Το Γενικό Σχέδιο ύδρευσης (Masterplan) είναι η μελέτη και η καταγραφή ορθολογικών, αποδοτικών και βιώσιμων τρόπων και μεθοδολογιών διαχείρισης του υδροδοτικού συστήματος μιας Δ.Ε.Υ.Α. Ο βασικότερος στόχος της μελέτης είναι η  ποσοτικά αξιόπιστη, ποιοτικά και περιβαλλοντικά ασφαλή, και οικονομικά πρόσφορη κάλυψη της ζήτησης υδρευτικού νερού στην περιοχή αρμοδιότητας της Δ.Ε.Υ.Α. Πέλλας, μέσω της κατάλληλης αξιοποίησης των υδατικών πόρων που διατίθενται για την κάλυψη της ζήτησης αυτής, προσαρμοζόμενη στις απαιτήσεις του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου ολοκληρωμένης διαχείρισης υδατικών πόρων.
Με την ολοκλήρωση του Γενικού Σχεδίου ύδρευσης (Master-Plan) θα υπάρχουν:
-Στοιχεία από όπου θα εντοπίζονται οι υδατικοί πόροι που θα καλύψουν τις ανάγκες ύδρευσης της ΔΕΥΑ σε μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα.
–Κατάρτιση Προγράμματος κατάλληλων μέτρων προστασίας των πηγών υδροδότησης.
-Τεχνική περιγραφή προτεινόμενων έργων (σχεδιασμός εξωτερικών υδραγωγείων σε προκαταρκτικό επίπεδο κ.λπ.) για την αναβάθμιση του υδροδοτικού συστήματος.
–Οικονομική ανάλυση, συμπεριλαμβανομένης της τιμολόγησης των παρεχόμενων υπηρεσιών ύδρευσης, βάσει γενικών κανόνων κοστολόγησης και τιμολόγησης των υδάτων, στηριζόμενες στην αρχή της ανάκτησης κόστους ύδατος και φυσικών πόρων.

2. Μελέτη υλοποίησης για το Σχέδιο Ασφάλειας Νερού Δ.Ε.Υ.Α.Π.

Το Σχέδιο Ασφάλειας Νερού αποτελεί μία ολιστική προσέγγιση που σχετίζεται με την ποιοτική διαχείριση των υδάτων από την πηγή του νερού έως και τη βρύση του καταναλωτή, υιοθετώντας την αρχή των «πολλαπλών φραγμάτων» (multiple barriers) και εστιάζοντας στην ανάγκη εφαρμογής μέτρων ελέγχου σε κάθε κρίκο της αλυσίδας υδροδότησης. Συγκεκριμένα, τα σχέδια ασφάλειας νερού διασφαλίζουν:
• την ελαχιστοποίηση παρουσίας ρυπαντών στο πόσιμο νερό από την πηγή.
• τη σωστή επεξεργασία του ύδατος ώστε να είναι κατάλληλο για πόση.
• τη σωστή διανομή σε δίκτυα ύδρευσης, ανεξάρτητα του μεγέθους των δικτύων αυτών.

Με την ολοκλήρωση του Σχεδίου Ασφάλειας Νερού θα υπάρχει ένας ολοκληρωμένος οδηγός δράσεων ελέγχων και ενεργειών από την Δ.Ε.Υ.Α.Π. που θα διασφαλίζουν την ποιότητα του νερού από την πηγή έως και την βρύση του καταναλωτή Με την ολοκλήρωση των μελετών η Δ.Ε.Υ.Α.Π. θα πρέπει να εφαρμόζει στην πράξη αυτά τα οποία αναφέρονται στις μελέτες με στόχο να διασφαλίσει μακροπρόθεσμα την ποιότητα και την ποσότητα πόσιμου νερού στους κατοίκους του Δήμου Πέλλας.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΑΞΗΣ:
Κωδικός Πράξης/MIS (ΟΠΣ): 5030420
Δικαιούχος: Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης  Πέλλας (Δ.Ε.Υ.Α.Π.)
Κύριος του έργου: Δ.Ε.Υ.Α.Π.
Φορέας Χρηματοδότησης:  Ε.Υ.Δ.Ε.Π. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΑΞΗΣ:
Συνολική Δημόσια Δαπάνη: 330.091,90 €
Ποσό Ανακτήσιμου Φ.Π.Α.: 63.888,75 €
Επιλέξιμή Δημόσια δαπάνη: 266.203,15 €

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΑ  ΑΡΧΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ

1.Απόφαση ένταξης πράξης.
2.Τεχνικό Δελτίο Πράξης

Διαβάστηκε 1471 φορές