Απάντηση Δημάρχου Πέλλας στον κ. Καστερίδη

Σε απάντηση των κατηγοριών, των ειρωνικών σχολίων και των πανηγυρισμών του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Πέλλας, θεωρώ σκόπιμο να απαντήσω όχι ως απολογία στον συντάκτη της επιστολής αλλά ως ανάγκη να ενημερώσω τους συνδημότες μου. 

Η ανησυχία από μόνη της κ. Καστερίδη δεν φέρνει αποτελέσματα. Χρειάζεται εγρήγορση, διεκδίκηση και εμείς το πράττουμε διαρκώς, εσείς απουσιάζετε. Εσείς περιορίζεστε σε αυτό που παραδοσιακά νομίζετε ότι πρέπει να κάνει η αντιπολίτευση. Μόνο κριτική. Και φυσικά είναι θεμιτό και αναμενόμενο η αντιπολίτευση να ασκεί κριτική στη δημοτική αρχή, η οποία όμως θα πρέπει να είναι εποικοδομητική και προς όφελος των δημοτών και όχι να καταδεικνύει εμπάθεια. Αν θέλετε να είστε χρήσιμος μην δίνετε διαρκώς την εικόνα ότι είμαστε αντίπαλοι στα συμφέροντα του δήμου.

Ως δήμαρχος τα τελευταία δέκα χρόνια είμαι παρών σε κάθε διεκδίκηση προς όφελος του δήμου και φυσικά δεν περίμενα το όψιμο ενδιαφέρον σας και τα βιαστικά δελτία τύπου σας για να κινητοποιηθώ.

Όσον αφορά τώρα  στην ανέγερση του δικαστικού μεγάρου, γνωρίζετε ότι ο δήμος έχει παραχωρήσει οικόπεδο στο ΤΑΧΔΙΚ. Για το σκοπό αυτό τα δημοτικά συμβούλια ανανεώνουν την απόφαση παραχώρησης προκειμένου να είναι σε ισχύ το συμβόλαιο. Επίσης γνωρίζετε ότι την τελευταία δεκαετία δεν κατασκευάστηκε κανένα έργο αρμοδιότητας του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Αυτό ίσως που δεν γνωρίζετε ή κάνετε ότι δεν γνωρίζετε είναι ότι από την ώρα  που άνοιξε η συζήτηση για ανέγερση δικαστικών  μεγάρων, ήμουν παρών σε κάθε σύσκεψη. Αρχής γενομένης  το 2017 στην Έδεσσα με τον π. Υπουργό κ. Κοντονή  μέχρι και τον Ιούνιο του 2020 στην Αθήνα με τον σημερινό Υπουργό κ. Τσιάρα.  Ακόμη και στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών  κ. Τανάσκος, στα γραφεία του συλλόγου, υποστηρίζοντας την ωριμότητα του έργου ανέγερση  δικαστικού μεγάρου στα Γιαννιτσά και την ανάγκη κατασκευής του ώστε να στεγαστούν οι διάσπαρτες δικαστικές υπηρεσίες σε ένα σύγχρονο κτίριο.  Σε αυτές τις μάχες κάποιοι δεν ήταν παρόντες και κάποιοι τις παρακολουθούσαν από απόσταση ασφαλείας.

Το δικαστικό μέγαρο δεν υλοποιήθηκε τόσα χρόνια γιατί η έλλειψη πολιτικής βούλησης και η δυσκολία συνεργασίας και συντονισμένων ενεργειών είναι εμφανείς. Το ίδιο  συνέβη και με πλείστες περιπτώσεις όπου οι φωνές και οι ανάγκες των πολιτών καθώς και τα σχέδια των δημοτικών αρχών αγνοήθηκαν προκλητικά.

Οι προσπάθειες απαξίωσης της δημοτικής αρχής θα πέσουν γι΄ ακόμη μια φορά στο κενό.  Συνήθως εκτίθεστε από τη βιασύνη σας και το ίδιο θα πάθετε και τώρα. Και μιας και αναφέρεστε στο φυσικό αέριο δεν είδαμε πουθενά μια συγνώμη σας, όχι προς εμάς, αλλά προς τους δημότες όταν τους τρομάζατε με βαρύγδουπα δελτία τύπου ότι το φυσικό αέριο δεν θα περάσει από τα Γιαννιτσά.

Οι εκλογές κ. Καστερίδη  τελείωσαν πριν 14 μήνες, μην προσπαθείτε με μικροπολιτική και άγονες αντιπαραθέσεις να καταστήσετε τους εαυτούς σας με το ζόρι επίκαιρους.  Εμείς έχουμε αποδείξει ότι δεν έχουμε εγκαταλείψει κανέναν αγώνα  και σε αυτόν τον  αγώνα σας καλούμε να συμπαραταχθείτε μαζί μας και εσείς και όλοι όσοι ενδιαφέρονται για το καλό του δήμου μας.

Γρηγόριος Σ. Στάμκος
Δήμαρχος Πέλλας

Διαβάστηκε 1158 φορές